Naar de overkant
Boek

Naar de overkant Marigold heeft de steun van haar familie nog nooit zo hard nodig gehad als nu. Maar kunnen ze er wel voor haar zijn? ([2020])/ Santa Montefiore, vertaling [uit het Engels]: Erica Feberwee

Een vrouw die de spil is in een druk gezin en in de dorpsgemeenschap krijgt te maken met vroegtijdige dementie.

Aanwezigheid

Recensie

In een klein dorpje op het Engelse platteland leidt de 66-jarige Marigold een druk bestaan. Ze bestiert een winkel annex postkantoor en is daarnaast de spil van het huishouden, met een inwonende moeder, een ietwat verwende jongste dochter Suze en een liefhebbende echtgenoot Dennis. Daarnaast is ze actief lid van de dorpsgemeenschap, op wie iedereen altijd een beroep kan doen. Als haar oudste dochter ook weer thuis komt wonen na een verbroken relatie en de jongste aankondigt te gaan trouwen, lijkt alles haar echter toch wat te veel te worden. Ze wordt vergeetachtig en wat eerst lacherig geweten wordt aan een te druk leven en de leeftijd, blijkt al snel een veel ernstigere zaak. Een ontroerende en invoelend geschreven roman over een vrouw die te maken krijgen met vroegtijdige dementie en haar gezin. De beschrijvingen van het ziekteproces geven een indringend beeld van wat het betekent om dement te worden. De goed uitgewerkte karakters en mooie beschrijvingen van het Engelse platteland maken deze roman mede tot een pageturner die blijft hangen. Santa Montefiore op haar best. Zeer toegankelijk en prettig leesbaar geschreven voor een groot publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789022583746 | 380 pagina's

Titel Naar de overkant : Marigold heeft de steun van haar familie nog nooit zo hard nodig gehad als nu. Maar kunnen ze er wel voor haar zijn?
Auteur Santa Montefiore
Secundaire auteur Erica Feberwee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2020]
Overige gegevens 380 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Here and now. - (c)2020
ISBN 9789022583746
PPN 42438163X
Genre familieroman
Thematrefwoord Dementie
Taal Nederlands