Van albatros tot zebra
Boek

Van albatros tot zebra dierenencyclopedie ([2020])/ Jules Howard, met illustraties van Jarom Vogel ; vertaling [uit het Engels]: Mariëlle Steinpatz ; redactie: Trijnie Stoker

Leer ruim driehonderd verschillende soorten dieren kennen van over de hele wereld: ongewervelden, vissen, amfibieen, reptielen, vogels en zoogdieren. Bij elk dier staan de belangrijkste weetjes op een rij. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Chinese dwergkwartel, de vuursalamander, de wasroos, de baaimantel, de laaglandtapir - over de hele wereld leven verschillende soorten dieren. In dit boek worden ruim driehonderd van hen voorgesteld aan de hand van hun belangrijkste kenmerken. Het boek bevat zowel bekende als onbekende dieren, ingedeeld in de categorieën: ongewervelden, vissen, amfibieën, reptielen, vogels, zoogdieren. Eerst is er steeds een algemene spread en vervolgens worden er enkele subcategorieën gegeven. Zo worden de vissen opgedeeld in o.a. 'roggen', 'vissen met vreemde larven', 'fantastische vinnen' en 'snelle zeedieren'. Auteur Jules Howard is zoöloog, illustrator Jarom Vogel verzorgde eerder boeken over paarden en boten. De feitjes en informatie over de dieren zijn erg zakelijk opgeschreven, maar de kleurrijke illustraties maken gelukkig veel goed. Ze zijn digitaal getekend in een eigentijdse stijl met rustige, natuurlijke kleuren. Naast paginagrote illustraties van de dieren in hun leefomgeving, zijn de meeste dieren duidelijk en vrijstaand afgebeeld naast de bijbehorende informatie. Zeker een interessant boek om eens doorheen te bladeren en zo weer nieuwe dieren te ontdekken. Met register. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059562219 | 191 pagina's

Titel Van albatros tot zebra : dierenencyclopedie
Auteur Jules Howard
Secundaire auteur Jarom Vogel ; Mariëlle Steinpatz ; Trijnie Stoker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 191 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Encyclopedia of animals. - Minneapolis, MN : Wide Eyed Editions, (c)2019
ISBN 9789059562219
PPN 424326396
Rubriekscode 590.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Encyclopedieen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Encyclopedieën