Instinct
DVD

Instinct ([2020])/ directed by Halina Reijn

Als een psychologe haar twijfels heeft over het toekennen van onbegeleid verlof aan een zedendelinquent ontstaat tussen hem en haar een machtsspel.

Recensie

Nederlandse thriller (2019), regiedebuut van actrice Halina Reijn, geschreven met Esther Gerritsen. Met Carice van Houten (Zwartboek, Brimstone) en Marwan Kenzari (Aladdin, What happened to monday). Een ervaren psychologe gaat in een tbs-kliniek werken, waar een zedendelinquent na vijf jaar behandeling wellicht op onbegeleid verlof mag. Het behandelteam is enthousiast, maar zij vertrouwt hem niet. Hij probeert haar te manipuleren wat uitloopt op een machtsstrijd. Beoordeling IMDb: 6,3. Remke de Lange (Trouw 26-9-'19): 'Spanning genoeg, maar niet alles valt op zijn plek' (3 sterren). Peter de Bruijn (NRC 27-9-'19): 'weet Halina Reijn het beste uit de acteurs te halen (...) Reijn komt weg met hier en daar haperend realisme en soms wat bedachte dialogen, omdat de film zowel filmisch als psychologisch grotendeels wèl overtuigt' (4 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 25-9-'19): 'zelfverzekerd, intrigerend en knap opgebouwd (...) Carice van Houten en Marwan Kenzari huiveringwekkend goed' (4 sterren). Roel Jansen (Filmtotaal 3-10-'19): 'toont weergaloos de ongrijpbare en wrede intensiteit waarmee twee mensen elkaar kunnen begeren (...) het is juist die complexiteit die Instinct mateloos fascinerend maakt' (5 sterren). Winnaar van de Variety Piazza Grande Award in Locarno.

Specificaties

Nederlands | 8718836864483

Titel Instinct
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Halina Reijn ; Carice van Houten ; Marwan Kenzari
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Carice van Houten, Marwan Kenzari, Marie-Mae van Zuilen. - Nederlands gesproken, ondertiteld in het Engels of Frans - Videoversie van de film: Nederland : Topkapi, (c)2019
ISBN 8718836864483
PPN 425097404
Genre thriller
Thematrefwoord TBS-gestelden
Taal Nederlands