De grote rode tractor
Boek

De grote rode tractor een 'tel tot tien'-verhaal : volg de tractor op zijn tel-avontuur! ([2019])/ tekst: Oakley Graham, illustraties: Coen Hamelink ; vertaling [uit het Engels]: Linda Beukers

Op de lege wagen achter de rode tractor van boer Tom nemen steeds meer dieren plaats: een koe, twee paarden, drie schapen... Hoeveel dieren kunnen er nog bij? Vierkant hardkartonnen prentenboek om tot tien te leren tellen, met kleurrijke grappige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de hand van dit hardkartonnen peuterboekje met afgeronde hoeken en een licht gewatteerd omslag kunnen jonge kinderen het tellen van een tot en met tien oefenen. Op de wagen achter de tractor van boer Tom nemen steeds meer dieren plaats: één hongerige koe, twee hinnikende paarden, drie wollige schapen... totdat na het opstappen van tien muizen de wagen overvol is. De illustraties over twee pagina's zijn uitgevoerd in warme, realistische kleuren; de manier van afbeelden is enigszins gestileerd en heel herkenbaar. Onder aan de linkerbladzijden staat steeds een tweeregelige tekst op rijm, gevolgd door drie keer het woord 'tuf'; rechts staat vermeld hoeveel en welke dieren op de wagen stappen. Het telwoord is daarbij gedrukt in een groter en iets dikker lettertype. Boven aan de bladzijden wordt steeds het geluid vermeld dat het opstappende dier maakt. Een aardige, educatieve uitgave voor kinderen die belangstelling ontwikkelen voor cijfers. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036639071

Titel De grote rode tractor : een 'tel tot tien'-verhaal : volg de tractor op zijn tel-avontuur!
Auteur Oakley Graham
Secundaire auteur Coen Hamelink ; Linda Beukers
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: Imagine That Group Ltd, (c)2014
ISBN 9789036639071
PPN 423639234
Genre dierenleven
Thematrefwoord Tellen ; Boerderijen ; Dieren ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands