Een schatkist vol voorleesverhaaltjes
Boek

Een schatkist vol voorleesverhaaltjes 11 slaapverhalen ([2019])/ illustraties: Gareth Llewhellin, tekst: Kathryn Beer, Hannah Campling, Hannah Cather, Stephanie Moss en Caroline Richards ; aanvullende illustraties: Tom Heard ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Elf verhalen voor het slapen gaan over herkenbare onderwerpen als een groter bed krijgen en over een muis die slapen maar saai vindt. Met animatieachtige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Verzameling van elf korte prentenboekachtige verhalen, van zes tot twaalf bladzijden, over onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen, zoals: niet kunnen kiezen, een groter bed krijgen en een babybroertje dat je uit de slaap houdt. De grondhouding van de ouders is speels: zo wordt in bad gaan een feest nadat papa er een piratenschip van heeft gemaakt. De verhalen zijn in een gemoedelijke stijl geschreven en laten zich goed voorlezen. Het gebruik van de verleden tijdsvorm schept wat afstand en woorden als competitief vragen om uitleg. De kleurrijke, animatieachtige prenten over enkele en dubbele pagina's tonen dieren zoals apen, olifanten en ijsberen die zich kleden en gedragen als mensen. De dieren ogen vriendelijk en aaibaar en hun lichaamstaal is duidelijk weergegeven. Ze hebben allemaal dezelfde ogen. De herkenbaarheid kan, ondanks de aanwezigheid van een grondlijn, moeilijk zijn vanwege de overvolle bladspiegel en het gebrek aan focuspunten. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036638739 | 96 pagina's

Titel Een schatkist vol voorleesverhaaltjes : 11 slaapverhalen
Auteur Gareth Llewhellin
Secundaire auteur Kathryn Beer ; Tom Heard ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2019]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: My snuggle up bedtime treasury. - Sywell : Igloo Books Ltd, (c)2019
ISBN 9789036638739
PPN 424309505
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands