Kleine Pinguïn
Boek

Kleine Pinguïn ([2019])/ tekst: Eilidh Rose, illustraties: Dubravka Kolanovic ; vertaling [uit het Engels]: Linda Beukers

Kleine Pingüin heeft veel goefend met flapperen en wiebelen, maar vandaag gaat hij voor het eerst echt zwemmen. Dat vindt hij best eng. Dan ontdekt hij dat zijn vriendjes Vogel, Zeehond en Walvis ook spannende nieuwe dingen moeten leren. Durft Kleine Pingüin te springen? Vierkant kartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine Pinguïn moet leren zwemmen, maar vindt dat heel eng. Dan ziet hij dat zijn vriendjes Kleine Vogel, Kleine Zeehond en Kleine Walvis ook nieuwe dingen moeten leren. Hij vraagt of ze het niet eng vinden, maar ze antwoorden allemaal dat ze het evengoed willen proberen omdat ze het graag willen leren. Als het hen lukt, kan Kleine Pinguïn niet achterblijven. Schoorvoetend duikt hij het water in. Hij heeft de grootste pret met zijn vriendjes en wil morgen weer! De tekst is eenvoudig en in een speels lettertype gedrukt, soms in een golvende lijn. Woorden die actie benadrukken zijn in afwijkende, grotere, handgetekende letter gedrukt. De illustraties zijn vrolijk en in zachte pasteltinten, met veel lichtblauw. Verhoudingen van de figuren kloppen niet altijd; zo is kleine vogel bijna net zo groot als pinguïn en zeehond. Vriendelijke, vrij zoete, vierkante uitgave met kartonnen pagina's met afgeronde hoeken en een gewatteerd omslag. Voor oudere peuters en kleuters herkenbaar vanwege het verkennen van de wereld. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036639040

Titel Kleine Pinguïn
Auteur Eilidh Rose
Secundaire auteur Dubravka Kolanovic ; Linda Beukers
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: Imagine That Group Ltd, (c)2018
ISBN 9789036639040
PPN 423639277
Thematrefwoord Angsten ; Pooldieren
Taal Nederlands