Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Dracula
Boek

Dracula jacht op de vampier (2019)/ Bram Stoker, vertaald [uit het Engels] en bewerkt door Esther van Lieshout ; met tekeningen van Johan Klungel

Graaf Dracula uit Transylvanië is een vampier en dit zorgt voor grote opschudding als hij Londen bezoekt. Hervertelling van het beroemde griezelverhaal. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Notaris Jonathan Hawker reist naar Transsylvanië om de aankoop van een huis in Londen te regelen voor een hem onbekende graaf. Hoe dichter hij bij het kasteel van deze man komt, hoe vreemder en dreigender het wordt. In Londen gebeuren intussen vreemde dingen. Lucy, vriendin van Jonathans verloofde Mina, wordt ernstig ziek. Dokter Jack Seward heeft een bijzondere patiënt, die ermee te maken lijkt te hebben. Voor hulp schakelt Jack de Amsterdamse professor Van Helsing in. Mina raakt bij de zaak betrokken wat leidt tot een spannende jacht op de graaf. Details en veel paars in de illustraties versterken de dreiging. Ingekorte versie van het klassieke griezelverhaal over de vampier graaf Dracula. Het verhaal volgt in grote lijnen de oorspronkelijke versie, inclusief lugubere details. De bijzondere vorm - dagboek, notities, reisverslag van verschillende vertelpersonages - is gehandhaafd, dit vraagt inspanning van de lezer. Elk hoofdstuk begint met een korte samenvatting ervan, als in de klassieke roman. Toegankelijk door eenvoudige taal en zinsbouw. Deel van een zesdelige serie hervertelde klassieke verhalen* in vrij klein, handzaam formaat met ruime bladspiegel. Met introductie, inhoudsopgave en een QR-code voor de luisterversie en een kort filmpje. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048736942 | 197 pagina's

Titel Dracula : jacht op de vampier
Uniforme titel Jacht op de vampier
Auteur Bram Stoker
Secundaire auteur Esther van Lieshout ; Johan Klungel
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2019
Overige gegevens 197 pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling en bewerking van: Dracula. - Londen : Constable, 1897
ISBN 9789048736942
PPN 422821020
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Nederlands