Deerskin
DVD

Deerskin ([2020])/ un film de Quentin Dupieux

Een man heeft al zijn spaargeld opgenomen om een tweedehands hertenleren jas te kopen. Hij raakt volledig in de ban van zijn jas en vindt dat het de enige jas op aarde moet zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Surrealistische zwarte komedie van muziekproducent, dj en filmmaker Quentin Dupieux (Wrong; Rubber) die ook bekend staat als Mr. Oizo. In de hoofdrol Jean Dujardin (J'accuse; The artist). De 44-jarige George heeft al zijn spaargeld opgenomen om een tweedehands hertenleren jas te kopen. Hij raakt volledig in de ban van zijn jas en vindt dat het de enige jas op aarde moet zijn. De vorige eigenaar heeft hem bij de jas een kleine camcorder cadeau en George besluit een film over de jas te maken. Hij krijgt hulp van barvrouw Denise (Adèle Haenel) die in haar vrije tijd films monteert, terwijl zijn missie steeds bizarder en gewelddadiger wordt. De recensenten geven 3-4 sterren. Peter de Bruijn (NRC 17-12-'19): '(...) een klein curiosum, maar wel met twee grote Franse sterren. (...) ontspannen, innemend en bij vlagen zelfs aandoenlijk. (...)' Berend Jan Bockting (Volkskrant 18-12-'19): '(...) Wie niet bekend is met het volslagen maffe filmoeuvre van Dupieux, zal het vanaf de eerste minuten in Deerskin vermoedelijk even duizelen. (...) Wat overblijft is een film waarin je onophoudelijk van de ene in de andere verbazing tuimelt. En waarin alles, tot en met het perfecte slot, op de een of andere krankzinnige wijze klopt.' De film kreeg drie nominaties voor een Globe de crystal.

Specificaties

Frans | 9789461876775

Titel Deerskin
Uniforme titel Le daim
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Quentin Dupieux ; Jean Dujardin ; Adèle Haenel
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cherry Pickers, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (77 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jean Dujardin, Adèle Haenel, Albert Delpy. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Atelier de Production, (c)2019 - Oorspronkelijke titel: Le daim
ISBN 9789461876775
PPN 425805247
Genre humoristische roman
Taal Frans