Robert the Bruce
DVD

Robert the Bruce ([2020])/ directed by Richard Gray

Robert the Bruce kroont zichzelf in 1306 tot koning van Schotland, Robert I, maar hij wordt verjaagd door het Engelse leger. Gewond vindt hij onderdak bij weduwe Moira en haar familie.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans historisch drama door de Australische regisseur Richard Gray (Sugar mountain), het onofficiële vervolg op het epos 'Braveheart' (1995) van Mel Gibson. Angus MacFadyen is terug in de rol van Robert the Bruce. In 'Braveheart' steunde Robert de rebellie van de Schotse rebel en vrijheidsstrijder William Wallace (1272-1305) tegen de Britse koning Edward I. In 1306 kroont hij zichzelf tot koning van Schotland, Robert I, maar hij wordt verjaagd door het Engelse leger. Gewond vindt hij onderdak bij weduwe Moira (Anna Hutchison) en haar familie. Robert probeert zijn strijders weer te verenigen en blijft vechten voor Schotse onafhankelijkheid. Leslie Felperin (theguardian.com) geeft 3 sterren: Het verhaal komt langzaam op gang, de muziek, belichting en landschappen zijn te mooi, maar de film is degelijk en de moeite waard, vooral voor Schotse nationalisten, maar zal niet het internationale succes van Braveheart evenaren.

Specificaties

Engels | 8712806039789

Titel Robert the Bruce
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Richard Gray ; Angus MacFadyen ; Jared Harris ; Anna Hutchison
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Three Lines Pictures, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (118 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Angus MacFadyen, Jared Harris, Anna Hutchison, Gabriel Bateman. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Yellow Brick Films LLC, (c)2019
ISBN 8712806039789
PPN 425876675
Genre historische roman - avonturenroman
Thematrefwoord Onafhankelijkheidsoorlogen ; Schotland; 14e eeuw ; Robert I (koning van Schotland)
Taal Engels