Zij die geliefd zijn
Boek

Zij die geliefd zijn in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog raakt een Griekse familie diep verdeeld. Hoe vinden ze de weg naar elkaar terug? ([2020])/ Victoria Hislop, vertaling [uit het Engels]: Erica Feberwee

De leden van een Griekse familie raken tijdens de Tweede Wereldoorlog verdeeld omdat ze verschillende opvattingen hebben over de toekomst van het land.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakt de Griekse bevolking verdeeld en deze verdeeldheid blijft een voortdurende dreiging vormen, ook na de Duitse capitulatie. Themis woont met haar twee broers en oudere zus in Athene en de kinderen worden opgevoed door hun oma. De spanningen binnen het gezin lopen hoog op en de broers en zussen raken steeds verder van elkaar verwijderd omdat hun politieke opvattingen over de toekomst van Griekenland haaks op elkaar staan. Themis en haar broer Panos sluiten zich met vele anderen aan bij het guerrillaleger om zo actief vorm te kunnen geven aan hun communistische ideeën. Victoria Hislop schreef een meeslepende roman die een goed beeld geeft van de geschiedenis van Griekenland. Een knappe mix van een goed verhaal en interessante informatie over de Griekse samenleving, taal en cultuur. Hislop plaatst de huidige Griekse crisis in een breder kader en zorgt op die manier misschien voor wat meer begrip.

Specificaties

Nederlands | 9789022588239 | 446 pagina's

Titel Zij die geliefd zijn : in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog raakt een Griekse familie diep verdeeld. Hoe vinden ze de weg naar elkaar terug?
Auteur Victoria Hislop
Secundaire auteur Erica Feberwee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2020]
Overige gegevens 446 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Those who are loved. - London : Headline Review, (c)2019
ISBN 9789022588239
PPN 424443198
Genre historische roman - familieroman
Thematrefwoord Griekenland ; Wereldoorlog II
Taal Nederlands