Terug naar het strandhuis
Boek

Terug naar het strandhuis ([2020])/ Mary Alice Monroe, vertaling [uit het Engels]: Saskia Peters

Een vrouw, die haar moeder al jaren niet heeft gezien, keert terug naar het eiland waar ze is opgegroeid en het hernieuwde contact met haar moeder zet haar leven op zijn kop.

Aanwezigheid

Recensie

Cara keert op verzoek van haar moeder terug naar het eiland waar ze is opgegroeid. De band tussen moeder en dochter is niet bepaald hecht en ze hebben elkaar jaren niet gezien. Maar kort na Cara's aankomst op het eiland krijgt ze te horen waarom haar moeder graag tijd met haar wil doorbrengen. En dat zet Cara's leven volledig op zijn kop. Ze gaat nadenken over haar leven, haar wensen en uiteindelijk over wie ze eigenlijk wil zijn. De Amerikaanse Mary Alice Monroe heeft een aantal goed verkopende romans op haar naam staan en haar ervaring sijpelt ook door in dit nieuwe boek. Alle ingrediënten voor een ontroerend en romantisch verhaal zijn aanwezig en ook voor markante personages is de nodige ruimte gemaakt. Vanuit haar betrokkenheid bij het milieu speelt het bedreigde leefgebied van zeeschildpadden ook een rol en dat zorgt voor een interessante invalshoek. De auteur creëert een wereld waarin normen en waarden ertoe doen en waar mensen bij elkaar betrokken zijn. Dit zorgt voor heel wat uurtjes leesplezier en een goed gevoel als het boek eenmaal uit is. Een pakkend geschreven roman die de diepte ingaat en de lezer met een goed gevoel achterlaat, ondanks het zware onderwerp.

Specificaties

Nederlands | 9789045217888 | 478 pagina's

Titel Terug naar het strandhuis
Auteur Mary Alice Monroe
Secundaire auteur Saskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2020]
Overige gegevens 478 pagina's - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een bijzonder en emotioneel relaas over familiebanden en een onverwerkt verleden: liefde, haat en vergeving - Vertaling van: The beach house. - Don Mills, Ontario : Mira, 2002
ISBN 9789045217888
PPN 424448300
Genre familieroman
Thematrefwoord Moeder-dochter relatie
Taal Nederlands