Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De ballade van slangen en zangvogels
Boek

De ballade van slangen en zangvogels ([2020])/ Suzanne Collins, vertaald [uit het Engels] door Maria Postema

Voor de tiende editie van de Hongerspelen zullen voor het eerst leerlingen als mentor aan een tribuut worden gekoppeld. Een van hen is de 18-jarige Coriolanus Snow. Hoe ver zal zijn tribuut komen? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een aangename verrassing, deze prequel op de Hongerspelen-trilogie. Het roept verwachtingen op en je gedachten gaan meteen met je op de loop: waar zou het over gaan en zou het verhaal net zo goed zijn? Het speelt zich ca. 60 jaar eerder af, tijdens de tiende editie van de Hongerspelen. Het is lang niet zo'n spektakel als in de trilogie, met een vervallen arena en verzwakte tributen die niet zijn voorbereid. Voor het eerst zullen leerlingen als mentor aan een tribuut gekoppeld worden, en een van hen is de 18-jarige Coriolanus Snow (die later president zal worden). Als lezer weet je dat hij slecht is, toch leef je met hem mee, want voor een inwoner van het Capitool heeft hij het niet altijd gemakkelijk. Maar in de loop van het verhaal laat hij steeds meer zijn ware kant zien, waardoor het met de sympathie als snel gedaan is. Het verhaal wordt verteld vanuit het gezichtspunt van Snow, maar niet in de 1e persoon, zoals bij de trilogie het geval was. Maar ook met dit perspectief kan de auteur prima uit de voeten. Een heel boeiend verhaal, met verrassende wendingen, dat je niet meer weg kunt leggen. Vertaling van 'The ballad of songbirds and snakes'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000372058 | 591 pagina's

Titel De ballade van slangen en zangvogels
Auteur Suzanne Collins
Secundaire auteur Maria Postema
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, [2020]
Overige gegevens 591 pagina's - 22 cm
Annotatie Een Hongerspelen-boek - Met literatuuropgave - Vertaling van: The ballad of songbirds and snakes. - New York : Scholastic Press, (c)2020
ISBN 9789000372058
PPN 424511592
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Dystopieën ; Wedstrijden ; Keuzes
Taal Nederlands