Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Superchill schoolreisje (maar echt...)
Boek

Superchill schoolreisje (maar echt...) (2020)/ door Liz Pichon, vertaling [uit het Engels]: Linda Broeder

Tom is zo vaak te laat gekomen of zijn huiswerk vergeten, dat hij misschien niet mee mag op schoolreisje. Hij probeert voortaan alles goed te doen. Maar dat is best lastig als er zoveel tegelijk gebeurt in je leven. Met veel grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tom zit in klas 6 F met zijn vrienden Amy en Dirk, maar ook met Marcus, een bemoeial en klikspaan. Hun leraar, meneer Fullerman, houdt een prestatielijst bij met blije en verdrietige gezichtjes als de leerlingen iets goed of fout hebben gedaan. Tom heeft al drie sippe gezichten en Marcus pest hem daarmee. Vooral als ze horen dat je met vier niet mee mag op schoolreisje. Tom probeert uit alle macht te voorkomen dat hij er nog een bij krijgt, maar dat valt niet mee. Er gebeurt ook zo veel: opa en oma die weer gaan trouwen, optreden met de band, tekenen op de verkeerde muur, papa's nieuwe auto, mama's jurk die Tom per ongeluk onderdoedelt, opa's hoge hoed waar Tom op is gaan zitten en... en... Heerlijk chaotisch, vrolijk en grappig verhaal. De opmaak is speels: er wordt veel gebruik gemaakt van lijstjes, diverse lettertypes en vetgedrukte, cursieve, onderstreepte woorden. Het taalgebruik is vlot. De talloze grappige zwart-witte tekeningen staan verspreid in de tekst, maar zijn soms ook paginagroot. Zeventiende, los te lezen deel in de serie over Tom Groot, dat komt na 'Coole doedels en geniale verhalen'*. Vertaling van 'Spectacular school trip (really...)'**. Lekker dik boek voor jongens en meiden vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025772833 | 229 pagina's

Titel Superchill schoolreisje (maar echt...)
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Linda Broeder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 229 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Spectacular school trip (really...). - London : Scholastic Children's Books, 2019. - (Tom Gates)
ISBN 9789025772833
PPN 424441969
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Schoolreizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 17
Uitgeleend
Liz Pichon