De strijd om de meteoor
Boek

De strijd om de meteoor ([2020])/ Anna Ruhe, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald uit het Duits door David Orthel

Lucie (13, ik-persoon) kan niet alleen geuren ruiken, maar ook voelen. ze wil graag weten waar deze kracht vandaan komt.Ondertussen moet ze Syrell de Richemont zien te stoppen, die wel een heel gevaarlijke geur aan het ontwikkelen is. Daarvoor reist ze naar Parijs, waar talloze gevaren op de loer liggen.

Aanwezigheid

Recensie

Nog steeds zijn Lucie (13, ik-persoon), haar broertje Benno en hun buurjongen Mats in gevecht met het genootschap van eeuwigen, in het bijzonder met Syrell de Richemont. Deze man, die dankzij een magische geur voor altijd in leven blijft, is een wel heel gevaarlijke geur aan het ontwikkelen. Hij blijkt het voor magische geuren onmisbare meteoorgesteente in handen te hebben. Lukt het geurapotheker Lucie om samen met haar vrienden een stokje voor zijn plannen te steken? Dit derde deel in de serie 'De magische apotheek', na 'Er hangt een geheim in de lucht' en 'Het mysterie van de zwarte bloem'* (2019), is opnieuw een spannend verhaal met verrassende wendingen. De vriendschap tussen Lucie en Mats groeit, maar komt ook onder spanning te staan. Dit vlot geschreven verhaal is erg toegankelijk, mede door de ruime bladspiegel en de terugkerende zwart-witillustraties van geurflesjes. Op het omslag achterin is een geurenkaart als bijlage vastgeplakt. Het verhaal kent een goede afloop, maar geeft ook ruimte aan een vervolg, dat najaar 2020 verwacht wordt. Eerdere delen kunnen het beste eerst gelezen worden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000368020 | 290 pagina's

Titel De strijd om de meteoor
Auteur Anna Ruhe
Secundaire auteur Claudia Carls ; David Orthel
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2020]
Overige gegevens 290 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Die Duftapotheke : das falsche Spiel der Meisterin. - Würzburg : Arena Verlag, 2019
ISBN 9789000368020
PPN 424510820
Genre sprookjes
Thematrefwoord Parfums ; Zintuigen ; Magie ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De magische apotheek
Boek

De magische apotheek (2019-...)

vol. 3
Uitgeleend
Anna Ruhe