Zeven keer in eigen doel
Boek

Zeven keer in eigen doel ([2020])/ Roberto Santiago, met illustraties van Enrique Lorenzo ; vertaling [uit het Spaans]: Esther de Gries

Francisco (ik-persoon) mag met het schoolvoetbalteam Soto Alto meedoen aan een jeugdtoernooi. Ze zijn niet zo goed, maar door eigen doelpunten van de tegenstanders winnen ze toch. Hebben ze geluk of is er meer aan de hand? Met veel stripachtige kleurentekeningen en delen in stripvorm. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Francisco (ik-persoon) is spits in het gemengde schoolvoetbalteam Soto Alto. Hoewel het team niet zo goed is, mogen ze toch meedoen aan een jeugdtoernooi in Benidorm. Bij het hotel blijken hun koffers zoek zodat ze gaan spelen in T-shirts en zwembroeken. Zonder zelf te scoren winnen ze twee wedstrijden dankzij eigen doelpunten van hun tegenstanders. In de finale moeten ze tegen Cronos, het beste jeugdteam ter wereld. Van de sterspeler van Cronos hoort Francisco dat Soto Alto gaat winnen. Francisco en zijn teamgenoten geloven niet in zoveel geluk en gaan op onderzoek uit en ontdekken dat er op de finalewedstrijd wordt gewed. Vlot lezend tweede, zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Doeltrappers', na 'Het raadsel van de slapende scheids'*, over de belevenissen van een schoolvoetbalteam. Eenvoudig taalgebruik en korte zinnen. Het verhaal bevat veel cartoonachtige kleurentekeningen die goed bij de tekst aansluiten. Een aantal spannende voetbalmomenten is compleet in stripvorm getekend. Omvangrijke, maar verzorgde uitgave met glansopdruk en luxe papier. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026149887 | 286 pagina's

Titel Zeven keer in eigen doel
Auteur Roberto Santiago
Secundaire auteur Enrique Lorenzo ; Esther de Gries
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2020]
Overige gegevens 286 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: El misterio de los siete goles en propia puerta. - Ediciones SM, (c)2013. - (Los futbolísimos)
ISBN 9789026149887
PPN 424472945
Genre sport - detectiveroman
Thematrefwoord Voetbal ; Wedstrijden ; Weddenschappen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Doeltrappers
Boek

Doeltrappers (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
Roberto Santiago