Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De ridder zonder billen
Boek

De ridder zonder billen in het heetst van de strijd raakte hij zijn billen kwijt ([2020])/ Levina van Teunenbroek, illustraties Charlotte Bruijn

Tijdens wilde gevechten zijn de billen van een ridder opgegeten. Zo wil natuurlijk geen prinses met hem trouwen. Dan ziet hij een advertentie in de krant van een bijzondere billenwinkel. Daar kiest bij een prachtig paar. Kan hij nu zijn droomprinses veroveren? Prentenboek met grappige kleurentekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er was eens een ridder, maar ach, in het heetst van de strijd, raakte die zijn billen kwijt! Vermakelijk prentenboek voor kleuters waarin het verhaal wordt verteld van de ridder die zo graag een paar nieuwe billen wil. Want welke prinses wil er nou trouwen met een ridder zonder billen? Gelukkig ontdekt hij in de krant het adres van een billenwinkel 'aan de andere kant van het land'. Op zijn fiets, en dus met het nodige ongemak zonder billen, gaat hij er naartoe. Hij vindt de winkel vol prachtige billen, breed uitgestald in een grappige kleurrijke illustratie op dubbele uitklappagina's, en kiest een paar harige, stoere, ronde ridderbillen. Zal hij daarmee zijn droomprinses kunnen veroveren? Vrolijk prentenboek op A4-formaat, vol knipoog en humor. De twee tot vier regels tekst per spread in het grappige, wensvervullende verhaal is op rijm (gepaard rijm) en vormt een mix van vormelijkheid en vlotte hedendaagse dialoog. De kleurige prenten gemaakt met diverse collagetechnieken en illustratieve vondsten, passen op theatrale wijze bij het verhaal en maken de vertelling compleet. Leuk, fris prentenboek. De schutbladen en ook de titelpagina tonen de ridder met een draak en suggereren op grappige wijze wat aan het verhaal vooraf is gegaan. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000370368

Titel De ridder zonder billen : in het heetst van de strijd raakte hij zijn billen kwijt
Auteur Levina van Teunenbroek
Secundaire auteur Charlotte Bruijn
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2020]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's, 2 vouwbladen - gekleurde illustraties - 30 cm
ISBN 9789000370368
PPN 424510847
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders ; Billen ; Zoektochten ; Rijmvertellingen ; Stoere figuren
Taal Nederlands