Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Het voedsel dat we verbouwen
Boek

Het voedsel dat we verbouwen ([2020])/ Georgia Amson-Bradshaw, vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie en bewerking: Jaap Verschoor

Het verbouwen van voedsel heeft invloed op het milieu. Denk aan kunstmest, bestrijdingsmiddelen en het kappen van bomen en planten. Lees hoe we voedsel duurzamer kunnen produceren. Verzin zelf oplosssingen voor gestelde problemen en doe de testjes. Met veel foto's en illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de serie 'Eco bewust'* gaat over het verbouwen van voedsel wereldwijd, vroeger, nu en in de toekomst. Er wordt ingegaan op de grote verschillen in zowel de manier van werken, als de omvang van een boerenbedrijf in onze tijd. Daarnaast is er veel aandacht voor de invloed die deze landbouw heeft op het milieu, door bv. kunstmest, bestrijdingsmiddelen en het kappen van bomen en planten. De tekst geeft alleen feiten en geen oordelen. Sommige van die feiten zijn opgenomen in een probleemstelling. Kinderen kunnen zelf oplossingen bedenken, op basis van de informatie die ze krijgen en hun eigen creativiteit. Ze kunnen hun eigen oplossing vergelijken met een mogelijke duurzame oplossing achter in het boek. Naast deze creatieve denkopdrachten heeft het boek doe-opdrachten, zoals: doe een bodemerosie experiment; tel insecten die je kunt vangen met een zelfgemaakte vangbeker; ga oude tomatenrassen kweken. Hoe je deze experimenten kunt doen, is duidelijk omschreven en aangevuld met foto's en illustraties in kleur. De combinatie van informatie en opdrachten maakt dit actuele boek aantrekkelijk voor een natuurproject op school of in de kinderopvang en natuurlijk ook thuis. Met een verklarende woordenlijst, tips voor boeken en websites en een register. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415316 | 48 pagina's

Titel Het voedsel dat we verbouwen
Auteur Georgia Amson-Bradshaw
Secundaire auteur Irene Venditti ; Jaap Verschoor
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The crops we grow. - Wayland, Hodder and Stoughton Limited, (c)2018. - (Eco steam)
ISBN 9789463415316
PPN 424550490
Rubriekscode 631
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Landbouw; Duurzame ontwikkeling ; Voedselproductie; Duurzame ontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Landbouw

Relaties/Serie

Eco bewust
Boek

Eco bewust (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Georgia Amson-Bradshaw