Orang-oetans
Boek

Orang-oetans ([2020])/ Nancy Dickmann, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; redactie: Monica Terpstra

Orang-oetans leven op twee eilanden in Zuidoost-Azie, maar jammer genoeg zijn er steeds minder orang-oetans. Lees hoe orang-oetans leven en waardoor ze worden bedreigd. Met veel kleurenfoto's en een doe-opdracht. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Dieren in gevaar' komen vijf bedreigde diersoorten aan bod: de Bengaalse tijger, ijsbeer, chimpansee, groene zeeschildpad* en in deze bijna vierkante uitgave de orang-oetan. In korte hoofdstukken komen verschillende aspecten van deze dieren aan de orde: het leefgebied, voedsel, communicatie, het opgroeien van een jonge orang-oetan. Ook wordt verteld waardoor de orang-oetan bedreigd wordt, met name door stropers en boeren of bedrijven die veel bomen kappen. Ten slotte wordt opgeroepen om hun leefgebied, de regenwouden, te beschermen. De informatie wordt in slechts enkele zinnen gegeven. Daarnaast staat in bijna elk hoofdstuk een weetje in een rond kader. Het overgrote deel van de pagina's wordt ingenomen door kleurenfoto's. Deze zijn mooi, maar de informatie is wel erg beknopt. Als eerste kennismaking met deze diersoort voldoet dit boekje echter. Als suggestie worden ook andere bronnen genoemd waaronder enkele boeken en websites. Een register en uitleg van moeilijke woorden completeren deze uitgave. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere zwakke lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416191 | 24 pagina's

Titel Orang-oetans
Auteur Nancy Dickmann
Secundaire auteur Anja De Lombaert ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Orang utan. - Brown Bear Books Ltd., (c)2019. - (Animals in danger)
ISBN 9789463416191
PPN 424858401
Rubriekscode 598.94
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Orang-oetans
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Apen

Relaties/Serie

Dieren in gevaar!
Boek

Dieren in gevaar! (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Nancy Dickmann