Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
IJsberen
Boek

IJsberen ([2020])/ Nancy Dickmann, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; redactie: Monica Terpstra

IJsberen leven op de Noordpool, maar helaas zijn er steeds minder ijsberen. Lees hoe ijsberen leven en waardoor ze worden bedreigd. Met veel kleurenfoto's en een doe-opdracht. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

IJsberen leven op de Noordpool, ze wegen wel 700 kg en eten vooral zeehonden. Helaas zijn er steeds minder ijsberen, wat zijn de oorzaken? In deze handzame, bijna vierkante uitgave wordt eerst verteld hoe ijsberen leven. In tien korte hoofdstukken wordt onder meer ingegaan op hun uiterlijke kenmerken, hun leefgebied, wat ze eten en het opgroeien van de welpen. Tot slot komt aan bod waarom ze met uitsterven bedreigd worden zoals klimaatverandering en welke acties er zijn om ze te beschermen. Afgesloten wordt met een doe-opdracht. Het eenvoudige taalgebruik is goed op de doelgroep afgestemd. Feiten en weetjes staan in blokjes, op een witte achtergrond, verspreid over de pagina's. Er zijn goed leesbare lettertypes gebruikt. Moeilijke woorden, het zijn er acht, zijn vetgedrukt en worden achterin verklaard. Rijk geïllustreerd met veelal paginagrote kleurenfoto's. Achterin staan enkele tips voor websites en boeken over het onderwerp. Maakt deel uit van de reeks 'Dieren in gevaar'*. Geschikt voor op school, bij bijvoorbeeld een spreekbeurt. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416184 | 24 pagina's

Titel IJsberen
Auteur Nancy Dickmann
Secundaire auteur Anja De Lombaert ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Polar bears. - Brown Bear Books Ltd., (c)2019. - (Animals in danger)
ISBN 9789463416184
PPN 42485841X
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen IJsberen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Beren

Relaties/Serie

Dieren in gevaar!
Boek

Dieren in gevaar! (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Nancy Dickmann