Beweeg je mee?
Boek

Beweeg je mee? ([2020])/ Marian van Gog, tekeningen: Sanne Miltenburg ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder ; foto's Alamy/Imageselect, Rink Hof, Amber Beckers, Bert Beelen, William Hoogteyling

Wanneer beweeg je, hoe en waar? Lees ook waarom het zo belangrijk is om veel te bewegen. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het begrip 'bewegen' wordt in al zijn facetten besproken: wanneer en waar beweeg je? En waarom is bewegen nou zo belangrijk? Het gaat over bewegen bij dagelijkse dingen, op school, bij binnen- en buitenspelen en bij de sportclub. Zelfs rolstoel- en topsport komen aan bod. De uitgave start met een praatplaat over een spread om voorkennis te activeren. Elk hoofdstuk bestaat eveneens uit een dubbele pagina met links een kleine kadertekst in een groot lettertype voor beginnende lezers en rechts een tekst met wat moeilijkere, uitgebreide informatie (om voor- of zelf te lezen). De kleurenillustraties, zowel foto's als tekeningen, spelen een belangrijke rol bij het verduidelijken van de tekst. Daarop zijn veelal kinderen te zien, waardoor de doelgroep zich makkelijk met hen kan identificeren. Achterin het stevige boek staat een overzicht van plaatjes met de uitleg van acht moeilijke woorden. Deel uit de uitgebreide reeks 'De kijkdoos'*. Deze uitgave vergroot de woordenschat, leert ontdekken en herkennen, ziet er aantrekkelijk uit en is, omdat er ook zelfstandig mee gewerkt kan worden, een prima uitgave voor onder meer school en ook thuis. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463417549 | 24 pagina's

Titel Beweeg je mee?
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Sanne Miltenburg ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463417549
PPN 426289463
Rubriekscode 616.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lichaamsbeweging
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Lichaamsbeweging