Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Echt alles over voetbal
Boek

Echt alles over voetbal ([2020])/ door Mundial, met illustraties van Damien Weighill ; vertaling [uit het Engels]: Joost Mulder

Duik in de wereld van het voetbal en lees over de beste spelers, de belangrijkste toernooien en prijzen en de beste teams vn vroeger en nu. Ook coole voetbalschoenen en kapsels komen aan bod. Met tips van bekende voetballers en veel getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit grote kleurrijke boek is allerlei serieuze en soms ook grappige informatie over voetbal te vinden! Na de inhoudsopgave en een korte inleiding - waar een bepaalde relativering uit spreekt ('Als voetbalfans zijn we fantastisch en lachwekkend tegelijk') - volgen verschillende hoofdstukken, achterin staat een index. Alles over de voetbalsport en wat voetbal raakt, komt aan de orde: basisbegrippen, voetbalhistorie, techniek, de grote (wereld)spelers, trainers, prijzen, stadions, shirts, schoenen en het publiek. In het hoofdstuk 'Net zo.. als' zijn vaardigheden gekoppeld aan bekende voetballers. Grappig is het hoofdstuk 'Gestoord en geweldig' met o.a. aandacht voor de kapsels van voetballers en het juichen. Ook het damesvoetbal wordt genoemd, maar vooralsnog gaat het - ook in de vele kleurenillustraties - vooral om de mannen. De spreads zijn verschillend van opmaak en kleur(en) met steeds een afwisseling van gekleurde tekeningen en tekst (in een soms wat kleine letter). De stripachtige illustraties sluiten goed bij de teksten aan. Vertaald uit het Engels, maar een enkele Nederlandse voetballer komt er ook in voor. Met uitgebreid register. Zeer geschikt voor de echte voetbalfan en voor iedereen die meer over deze sport wil weten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025772758 | 111 pagina's

Titel Echt alles over voetbal
Auteur Mundial
Secundaire auteur Damien Weighill ; Joost Mulder
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2020]
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: The big book of football. - Wide Eye Editions. - (c)2020
ISBN 9789025772758
PPN 424447894
Rubriekscode 619.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbal