Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De beste mama's en papa's
Boek

De beste mama's en papa's ([2020])/ Reina Ollivier & Karel Claes, geïllustreerd door Steffie Padmos

Maak kennis met negen dieren die op een bijzondere manier voor hun jongen zorgen. Zo vertellen o.a. de keizerspinguïn, de anemoonvis, de orang-oetan, de zebravink en de wolf (in de ik-vorm) waar ze wonen en hoe ze hun kleintjes beschermen. Met veel kleurrijke, natuurgetrouwe illustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe zorgen dierenmama's en -papa's voor hun kleintjes? Bij de keizerspinguïn broedt papa het ei uit; de zebravinken zorgen samen voor het nest; bij de orang-oetans doet mama al het werk. In het tweede deel van de prentenboekserie 'Super Beesjes', na 'Bouwers'* (2019), staan negen zorgzame dierenouders centraal. Het is een prachtig vormgegeven uitgave op groot formaat: rijk geïllustreerd, met hagelwit papier en een prettige, overzichtelijke indeling. Ieder hoofdstuk begint met een grote, natuurgetrouwe dierschildering over een dubbele pagina. De dieren zijn vriendelijk afgebeeld, de meeste zelfs met een glimlach. Specifieke informatie wordt in tekstblokjes verspreid over twee pagina's aangeboden. Zo zijn er kopjes met uiterlijke kenmerken, leefomgeving, voedsel, snelheid, vijanden, babyzorg en gedrag, aangevuld met prachtige, kleurrijke schilderingen van allerlei formaat. Belangrijke woorden zijn vetgedrukt. Tot slot vertellen de jongen (vaak in de ik-vorm) hoe zij opgroeien en wat de taak is van hun mama en papa. Een heel aantrekkelijk boek, om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044838640 | 61 pagina's

Titel De beste mama's en papa's
Auteur Reina Ollivier
Secundaire auteur Karel Claes ; Steffie Padmos
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
ISBN 9789044838640
PPN 42749320X
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Gedrag ; Keizerspinguïns ; Vossen ; Orang-oetans ; Anemoonvissen ; Flamingo's ; Kangoeroes ; Zebravinken ; Wolven ; Zeepaardjes
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Gedrag

Relaties/Serie

Superbeesjes
Boek

Superbeesjes (2019-...)

vol.
Uitgeleend