Superhugo duikt onder water
Boek

Superhugo duikt onder water (2020)/ Salah Naoura, geïllustreerd door SaBine Büchner ; vertaald [uit Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Carry Elemans

Hond Hugo heeft een hekel aan water. Maar niet als hij een superheldencape aantrekt! Met zijn vriend de kikker duikt hij diep in zee. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hugo is een onhandige hond, die zonder dat zijn baasje oma Frieda het in de gaten heeft, kan veranderen in Superhugo. Dan is hij ineens niet meer bang voor water, en duikt hij zo de zee in met zijn vriend de kikker. Als oma Frieda haar zonnebril kwijt is, gaat Hugo die zoeken. Hij verandert zijn superauto in een duikboot en bevrijdt tussendoor ook nog sardien Pien uit de handen van de enorme octopus Kraak, die oma's zonnebril blijkt te hebben ingepikt. Deel uit de serie 'Makkelijk lezen met Bontekoe'* op niveau AVI-E4, met korte zinnen die meestal op een nieuwe regel met een hoofdletter beginnen, en zonder moeilijke woorden. De tekst is in een vlotte stijl geschreven, in of rond de illustraties geplaatst en bevat veel dialogen. De pentekeningen zijn ingevuld met vrolijke heldere kleuren en voegen veel aan het verhaal toe. Het idee dat Hugo zich een held voelt, terwijl hij dat niet is, is een humoristisch gegeven. Aan het eind een pagina met vier vragen over het verhaal. De antwoorden staan omgekeerd ernaast op het laatste schutblad. Ingedeeld in vier getitelde hoofdstukken; met inhoudsopgave. Op een website zijn meer vragen te downloaden. Meeluisterboek met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463522748 | 44 pagina's

Titel Superhugo duikt onder water
Auteur Salah Naoura
Secundaire auteur Sabine Büchner ; Annemarie Bon ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2020
Overige gegevens 44 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Superhugo taucht ab - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2016
ISBN 9789463522748
PPN 424196573
Thematrefwoord Helden ; Honden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend