Superhugo vangt de dief
Boek

Superhugo vangt de dief (2020)/ Salah Naoura, geïllustreerd door SaBine Büchner ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Carry Elemans

Het bot van hond Hugo is weg. En alle lekkere dingen van de picknick verdwijnen ook. Wie is de dief? Oma Frieda denkt dat het Hugo is. Tijd voor Superhugo om in actie te komen! AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hugo staat voor een raadsel: zijn bot verdwijnt voor zijn ogen, net als al het lekkers van de picknick. Oma Frieda ziet het niet gebeuren en beschuldigt Hugo. Ze stuurt hem zelfs naar de hondenschool van juf Nettie! Maar de diefstallen gaan gewoon door. Tijd voor Hugo om als superheld in actie te komen, met hulp van speurneus Kikker. Al gauw ontmaskeren ze de dief, maar die slaat op de vlucht en zo onstaat een wilde achtervolging. Leesboekje voor iets gevorderde lezers op niveau AVI-M5 uit de serie 'Makkelijk lezen met Bontekoe'. De zinnen staan meestal op een enkele regel, af en toe over twee. Een goed vertaald en vlot leesbaar, wat kolderiek verhaal dat is ingedeeld in vier getitelde hoofdstukken. De teksten en de cartoonachtige tekeningen bevatten aansprekende humor: honden met gekke kapsels, een gevaarlijk ogende buurhond die nogal sloom en dommig blijkt te zijn en Hugo die afwisselend een luie hond en een wat klunzige superheld is. Ze tonen veel details en geven een leuk aanvullend beeld. Achterin een pagina met enkele geïllustreerde leesvragen over het verhaalen, met antwoorden. Tegelijkertijd verscheen 'Superhugo duikt onder water'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463522564 | 42 pagina's

Titel Superhugo vangt de dief
Auteur Salah Naoura
Secundaire auteur Sabine Büchner ; Annemarie Bon ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2020
Overige gegevens 42 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Superhugo fängt den Dieb! - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2015
ISBN 9789463522564
PPN 423493922
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend