Hollandse beelden jaaroverzicht
Boek

Hollandse beelden jaaroverzicht 2019 (januari 2020)/ hoofdredactie Roel Rozenburg, redactie Martijn Beekman, Werry Crone, Nicole Robbers ; vaste medewerkers Karel Bodegom, Flip Fransse, John van Hammond, Stijn Hofstede, Gijs Korevaar, Leo Leeflang, Olivier Middendorp, Kees van de Veen, Marieke te Veldhuis, Bert Verhoeff, Bernice Willemsen

Kwartaalblad met in dit nummer een jaaroverzicht van 2019 van Nederlandse documentaire fotografen die zeer uiteenlopende onderwerpen in beeld brengen.

Aanwezigheid

Recensie

'Hollandse beelden' is uitgegroeid tot een standaardreeks voor Nederlandse documentaire fotografie. Deze vijftiende editie (januari 2020), een jaaroverzicht van 2019, bevat een selectie van 84 foto's uit het aanbod van Hollandse Hoogte en ANP. Het wordt door de redactie aangeprezen als een ode aan nieuwsfotografen: ondanks dat hun werk onder druk staat, blijft de kwaliteit hoog. Een vakjury nomineerde vijf foto's voor de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2019: De warme zomer (Marcel van den Bergh), De vuurregen op nieuwjaarsnacht in Scheveningen (Eric Brinkhorst), Mathieu van der Poel wint de Amstel Gold race (Marcel van der Hoorn), De schietpartij in een tram in Utrecht (Robin van Lonkhuijsen) en Boeren bestormen het provinciehuis in Groningen (Siese Veenstra). Het nummer opent met de winnende foto van Eric Brinkhorst. Verder o.a. Koning Willem-Alexander (in Rotterdam, wintersport, bij interview met Amalia), Ajax (euforie in Madrid, verslagenheid in Londen), veel sport (voetbal, darten, wielrennen, scootmobielrace, zwemmen, skûtsjesilen en rollatorloop) en heel veel demonstraties: klimaatspijbelaars, klimaatmars, dierenactivisten, klimaatactivisten, boeren, leerkrachten en ziekenhuispersoneel. Beelden van een roerig jaar. Achterin alle foto's in klein formaat met een korte toelichting.

Specificaties

Nederlands | 184 pagina's

Titel Hollandse beelden jaaroverzicht : 2019
Secundaire auteur Roel Rozenburg ; Karel Bodegom
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Den Haag : HannaBoek, januari 2020
Overige gegevens 184 pagina's - foto's - 23 cm
PPN 425073165
Rubriekscode 761.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Documentaire fotografie; Nederland ; Persfotografie; Nederland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Fotografie

Relaties/Serie

Hollandse beelden
Boek

Hollandse beelden met liefde voor de Nederlandse foto (2016-...)

vol. 15
Uitgeleend