Sint gaat de wereld rond
Boek

Sint gaat de wereld rond ([2019])/ Nicolette van Dam, Robert Scheffner, redactie Gerard van Midden ; concept en productie Blue in Green Promotions, Eric Holman

Sinterklaas rust samen met zijn paard uit op Hawaï. De Pieten in zijn kasteel in Madrid maken zich ongerust. Sinterklaas moet terugkomen om hulp te bieden! Toch komt Sint niet terug. Wat is er aan de hand? Oblong prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sint is toe aan rust, en gaat samen met zijn paard Amerigo lekker op vakantie. Maar de Pieten hebben het druk, en verzoeken de Sint om vlug terug te komen. Die heeft echter een ander plannetje: hij reist de wereld rond en brengt uit elk land een piet mee. Zo zijn alle cadeautjes tóch nog op tijd ingepakt. Deel uit de jaarlijkse driedelige serie gesponsorde sinterklaasprentenboeken*, waarvoor bekende Nederlanders samenwerken met illustratoren. Voor dit verhaal schreef presentator, actrice en ondernemer Nicolette van Dam de tekst. Inhoudelijk is het verhaal prima in orde, maar het blinkt niet uit in originaliteit. Het boek (oblong formaat) moet het vooral hebben van het beeld. De illustraties werden verzorgd door Robert Scheffner, die hiervoor gebruik maakte van stop-motion-poppen. Alle poppen zijn door hem met de hand gemaakt, en dat zie je. Aan elk detail is gedacht: van de knopen en het stiksel op de blousejes tot de borstelige wenkbrauwen van Sint. Alle pieten zijn roetveegpieten. Op de website www.sinterklaasprentenboeken.nl zijn o.a. letterspelletjes te downloaden. Aardig sinterklaasboek, dat echter moeite zal hebben op te boksen tegen alle sinttoppers in het boekenaanbod. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492526540

Titel Sint gaat de wereld rond
Auteur Nicolette van Dam
Instelling /Blue in Green, Amsterdam ; /Unilever
Secundaire auteur Robert Scheffner ; Gerard van Midden
Type materiaal Boek
Uitgave [Baarn] : BIG Publishing, [2019]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 27 cm
Annotatie Tekst Nicolette van Dam, illustraties Robert Scheffner. - Deze uitgave is mogelijk gemaakt door Unilever
ISBN 9789492526540
PPN 423252836
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Reizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sinterklaasprentenboekenserie
Boek

Sinterklaasprentenboekenserie (2017-...)

vol.
Uitgeleend