Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Sint wil een puppy
Boek

Sint wil een puppy ([2019])/ Wendy van Dijk, Richard Smythe, eindredactie Gerard van Midden ; concept en productie Blue in Green Promotions, Eric Holman

Sinterklaas neemt een jong hondje in huis. Nu heeft hij geen tijd om gedichten te maken en in zijn grote boek te schrijven. De Pieten bedenken een plan, maar ze krijgen spijt. Oblong prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sinterklaas neemt een jong hondje in huis. Omdat de pieten merken dat de Sint zijn taken versloft en alleen nog maar oog heeft voor zijn nieuwe kameraadje, bedenken ze een plan: ze vernietigen alle cadeautjes en geven daar het hondje de schuld van. Gelukkig is er een piet die wroeging krijgt en komt alles tot een goed einde. Grappig verhaal, waarin oplettende lezers zullen opmerken dat Sint nog vergezeld wordt door zijn oude paard Amerigo en niet door Ozosnel. Met vrolijk gekleurde illustraties waarop heel wat te zien valt. Alle pieten zijn roetveegpieten. Het boek (oblong formaat) verscheen in de serie Sinterklaasprentenboeken*, waarin jaarlijks drie nieuwe titels voor reclamedoeleinden verschijnen. Waar aanvankelijk gekozen werd voor (bekende) kinderboekenschrijvers, nemen de laatste jaren BN'ers de pen ter hand. Met achterin informatie over de serie en een verwijzing naar de bijbehorende website (sinterklaasprentenboeken.nl) waarop onder meer letterspelletjes te vinden zijn. Aardige uitgave, vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492526557

Titel Sint wil een puppy
Auteur Wendy van Dijk
Instelling /Blue in Green, Amsterdam ; /Unilever
Secundaire auteur Richard Smythe ; Gerard van Midden ; Eric Holman
Type materiaal Boek
Uitgave [Baarn] : BIG Publishing, [2019]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 27 cm
Annotatie Tekst Wendy van Dijk, illustraties Richard Smythe. - Deze uitgave is mogelijk gemaakt door Unilever
ISBN 9789492526557
PPN 423252844
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Honden ; Spijt
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sinterklaasprentenboekenserie
Boek

Sinterklaasprentenboekenserie (2017-...)

vol.
Uitgeleend