The game we love
Boek

The game we love ([2019])/ tekeningen en scenario: Philippe Glogowski, inkleuring: François Cerminaro ; vertaling [uit het Frans] en lettering: BOOM!

Andrew gaat met Nathan (10), het zoontje van zijn nieuwe vriendin, naar een wedstrijd van Arsenal. Ballonstrip. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stripboek in handzaam formaat waarin de 35-jarige Andrew met Nathan, het 10-jarig zoontje van zijn nieuwe vriendin, naar een wedstrijd van Arsenal gaat kijken in een poging het ijs te breken. Al tijdens de reis naar het stadion begint Andrew te vertellen over zijn kennismaking met de club in 1996 toen hij met zijn vader naar de wedstrijd ging. Gevolgd door een gortdroge 'geschiedenisles' over de verrichtingen van Arsenal tot nu. Leuk voor de lezer is dat er Nederlandse voetballers gespeeld hebben die in woord en beeld voorkomen, zoals Bergkamp en Overmars. Een belangrijke rol is er voor coach Arsene Wenger. Het boek moet uitstralen dat voetbal verbindt, maar Nathan geeft zich maar langzaam gewonnen. Het komt uiteindelijk goed door met name Andrews vader. Het is echter de vraag of kinderen op dergelijke problematiek in een voetbalboek zitten te wachten. Het werkt ook niet mee dat Andrew de hoofpersoon is. De illustraties vullen de tekst in de tekstballonnen aan en geven de voetbalsfeer en emoties redelijk weer. De vertaling is stroef en soms letterlijk. Voor diehard Arsenal-fans vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789031437795 | 61 pagina's

Titel The game we love
Auteur Philippe Glogowski
Secundaire auteur François Cerminaro
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Brussel] : Dupuis, [2019]
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789031437795
PPN 424714930
Genre stripverhaal - sport
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Arsenal
Boek

Arsenal (2019-...)

vol. 1
Uitgeleend
Sport collection
Boek

Sport collection (2019-...)

vol.
Uitgeleend