Boe-boe-boeoeoe
Boek

Boe-boe-boeoeoe een lekker lawaaiig verhaal over een kleine koe (2019)/ Ben Whitehouse, Melanie Joyce, vertling [uit het Engels] en bewerking: Renate Hagenouw

Een koe gaat op de boerderij langs bij de koeien, de varkens, de eendjes, de geiten en de kippen. Steeds hoort ze andere geluiden: van boe-boe-kauw en knor-plak-smak tot vroem-vroem-broem van de tractor. En wat hoort ze als het donker wordt? Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en veel geluiden in de tekst. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 03/08/2023
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken peuters WHIT

Recensie

Een koe maakt een tocht langs de dieren op de boerderij en hoort alle geluiden die zij maken. Het boekomslag zegt: een lekker lawaaiig verhaal over een kleine koe, en die zijn inderdaad volop aanwezig (in de tekst). De koe ontmoet de varkens, de eenden, de geitjes, de kippen, de paarden, de schapen, de boer met zijn vrachtwagen, en ook de hond en de kat. Stevig prentenboek met felgekleurde illustraties over dubbele pagina's, op dik glanzend papier met gewatteerd omslag. De tekst, enkele regels per pagina, staat verspreid boven of onder in de tekening, gedrukt in grote speelse letters. Alle geluiden zijn steeds vetgedrukt en groter. Dezelfde koe, herkenbaar aan haar tekstballon met daarin 'Boe!', komt op elke spread voor. De vrolijke illustraties zijn gemaakt in animatieachtige stijl, een beetje karikaturaal, en trekken de aandacht door de suggestie van actie in combinatie met de tekst vol geluid. Er is soms rijm in verwerkt en er komt een telelement voor. Het gebruik van het herhalingselement en de vele geluiden maakt de verzorgde uitgave, die uitnodigt tot interactiviteit, geschikt om samen met peuters voor te lezen en te bekijken. Niet opvallend of origineel, maar ondanks het ruime aanbod rond dit thema een aantrekkelijk en breed bruikbaar boek. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036637442

Titel Boe-boe-boeoeoe : een lekker lawaaiig verhaal over een kleine koe
Auteur Ben Whitehouse
Secundaire auteur Melanie Joyce ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, 2019
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Omslagtitel - Vertaling van: Moo moo mooing. - Igloo Books Ltd, (c)2016
ISBN 9789036637442
PPN 423710400
Genre dierenleven
Taal Nederlands