Black is beautiful
Boek

Black is beautiful ([2019])/ hoofdredactie Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Sandrine Andrews, Éva Bensard, Lucia Calfapietra, Louise Heugel, Margje van Hooijdonck, Kiki, Laetitia Le Moine, Émilie Martin-Neute, Olivier Morel, Éloi Rousseau, Clémence Simon & Lisette Wiegers

Wat was de rol van zwarte mensen in de kunst door de eeuwen heen? En hoe draagt kunst bij aan het protest tegen ongelijkheid tussen wit en zwart? Lees daar van alles over in dit kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer verschenen de eerste afbeeldingen van zwarte mensen in de Europese kunst? Hoe werden mensen met een donkere huidskleur afgebeeld door de eeuwen heen? En hoe draagt kunst bij aan het protest tegen ongelijkheid tussen wit en zwart? Dat lees je in dit informatieve en met veel afbeeldingen gevulde nummer 103 van het tijdschrift Dada. Nummer 102 was gewijd aan 'Niki de Saint Phalle'*. Dit tijdschrift gaat over kunst en kunstgeschiedenis en verschijnt vier keer per jaar. Elk nummer behandelt een bepaald thema, kunststroming of een kunstenaar. Dit nummer gaat over de rol van zwarte mensen in de kunst. Het is kleurrijk en speels vormgegeven en bevat duidelijk afgebakende artikelen. Naast artikelen staan er een ABC met belangrijke termen in, verschillende creatieve opdrachten om zelf kunstzinnig bezig te zijn en een overzicht van boeken die met het onderwerp te maken hebben. Hierdoor is het tijdschrift geschikt voor jong en oud. Je zou het ook alleen door kunnen bladeren vanwege de afbeeldingen. Bijzonder thema, perfect om te gebruiken in de onderbouw van het voortgezet onderwijs als naslagwerk voor een spreekbeurt of verslag. Ook geschikt voor o.a. leerkrachten. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059308893 | 49 pagina's

Titel Black is beautiful
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial ; Sandrine Andrews
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2019]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789059308893
PPN 424905701
Rubriekscode 708.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zwarte mensen; Beeldende kunst; Geschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Zwarte mensen

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. nr. 103
Niet uitleenbaar