The song of the Jade Lily
Boek

The song of the Jade Lily a novel ([2019])/ Kirsty Manning

Een jonge vrouw gaat naar Shanghai, de stad waar haar grootouders elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoet hebben, op zoek naar antwoord op de vraag wie de ouders van haar geadopteerde moeder waren.

Aanwezigheid

Recensie

Na de dood van haar opa Wilhelm gaat Alexandra op zoek naar haar verleden. Haar moeder Sophie, die niet meer leeft, was geadopteerd door Wilhelm en zijn vrouw Romy. Zij hebben elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog in Shanghai leren kennen, op de vlucht voor het nazigeweld in Duitsland. Alexandra werkt sinds kort in Shanghai, waar ze hoopt te ontdekken wie de ouders van haar moeder waren. Ze heeft hierbij een foto en een ketting als uitgangspunt. Tijdens haar zoektocht vindt ze de man van haar dromen, met wie ze de prachtige stad en al haar culinaire heerlijkheden verkent. De auteur heeft voor deze roman degelijke research gepleegd, hoewel ze naar eigen zeggen hierbij niet altijd historisch en chronologisch correct is. In een vlotte verteltrant weeft ze twee spannende en romantische verhaallijnen, van Romy en Alexandra, door elkaar en springt van de ene tijd naar de andere. Opvallend zijn de vele, smakelijke beschrijvingen van voedsel, waardoor het water je in de mond loopt. De twist aan het einde is als de kers op de taart. Voor liefhebbers van Tatiana de Rosnay en Sarah Jio.

Specificaties

Engels | 9780062882011 | 450 pagina's

Titel The song of the Jade Lily : a novel
Auteur Kirsty Manning
Type materiaal Boek
Editie First U.S. edition;
Uitgave [New York] : William Morrow, an imprint of HarperCollinsPublishers, [2019]
Overige gegevens 450 pagina's, 17 pagina's - 23 cm
Annotatie Met: P.S. : insights, interviews & more - Oorspronkelijke titel: The jade lily. - Australië : Allen & Unwin, (c)2018
ISBN 9780062882011
PPN 424715775
Genre historische roman
Taal Engels