Vrees en wraak
Boek

Vrees en wraak (maart 2020)/ Tomi Adeyemi, vertaling [uit het Engels] Maren Mostert en Renske Groeneveld ; bewerking: Pinta Grafische Producties ; kaart: Keith Thompson

Het is Zélie, een maji vanwege haar zwarte huid en witte haar, gelukt de magie terug te brengen in Orisha. Maar niet alleen de vervolgde maji, ook hun onderdrukkers beschikken nu weer over hun magie. Amari vecht mee met de maji, maar haar broer en toekomstig koning Inan is een geduchte vijand. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is Zélie gelukt de magie terug te brengen in Orïsha. Maar niet alleen haar volksgenoten, de maji, profiteren van de vrijgekomen krachten. Ook hun onderdrukkers hebben hun magische krachten teruggekregen. Amari vecht mee aan de kant van de maji, maar haar broer en toekomstig koning Inan is een geduchte vijand. Toch is de liefde tussen Zélie en Inan niet helemaal voorbij... De fantasiewereld en mythologie daarvan zijn krachtig uitgewerkt in dit tweede, niet los te lezen deel van The Orïsha Legacy. Het boek opent met een kaart van het rijk Orïsha, gevolgd door een lijst van de majistammen en hun magische krachten en goden. Zélie, Amari en Inan vertellen het verhaal afwisselend als ik-verteller. De spanning is om te snijden, de strijdscènes hard en wreed. Innerlijke spanning is er door de verstoorde verhouding tussen Zélie en Amari en de tussen hen in zittende Tzain. Ook in Inan woedt een tweestrijd. Het verhaal heeft een open einde. In deze trilogie verscheen eerder 'Bloed en beenderen'* (2018). Het boek werd lovend ontvangen en zal worden verfilmd. Vrij kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402705058 | 396 pagina's

Titel Vrees en wraak
Auteur Tomi Adeyemi
Instelling /Pinta Grafische Producties
Secundaire auteur Maren Mostert ; Renske Groeneveld ; Keith Thompson
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, maart 2020
Overige gegevens 396 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Children of virtue and vengeance. - New York : Henry Holt and Company, (c)2019
ISBN 9789402705058
PPN 424365871
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie ; Verliefdheid ; Discriminatie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

The Orisha legacy
Boek

The Orisha legacy (2018-...)

vol. 2
Uitgeleend
Tomi Adeyemi