De wetenschap van het ei
Boek

De wetenschap van het ei ([2020])/ tekst: Cécile Jugla en Jack Guichard, illustraties: Laurent Simon ; vertaling uit het Frans: Clavis Uitgeverij

Hoe weet je hoe oud een ei is of er gaten in de schaal zitten? En wil je eieren laten dansen of een ei in een fles doen? Doe dan de tien proefjes met eieren, die met tekeningen worden uitgelegd. En lees hoe dat allemaal kan, over de natuurkundige werking. Met hulp vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek laat wetenschappers-in-de-dop eerst kennismaken met een ei, hoe ziet het er precies uit en hoe zwaar is het? Daarna volgen acht hoofdstukken van elk twee pagina's waarin geobserveerd en geëxperimenteerd hoe o.a. stevig een ei is, hoe oud, of er gaten in de schaal zitten en hoe je een (gekookt) ei in een fles krijgt. Daarbij staat telkens een beknopte 'wetenschappelijke' uitleg. De laatste twee hoofdstukken bevatten recepten, waarin verklaard wordt hoe mayonaise en eiwitschuim ontstaan. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een motiverende tekst, waarin te lezen valt wat je nu weer hebt ontdekt. De informatie wordt verduidelijkt met veel kleurenillustraties, waarbij stripachtige figuurtjes de handelingen verrichten en de eieren vaak een gezichtje hebben. In dezelfde opzet verscheen 'De wetenschap van de citroen'*. De uitgave is met zijn stevige bladen geschikt om vaak ter hand te nemen. Maar heb je eenmaal de tien opdrachten uitgevoerd, dan ben je wel uitgekeken op de inhoud. Het boek is dus uitermate geschikt voor o.a. het documentatiecentrum op school, de naschoolse opvang of club, zodat er meer kinderen mee kunnen experimenteren. Met begeleiding vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044838008 | 28 pagina's

Titel De wetenschap van het ei
Auteur Cécile Jugla
Instelling /Clavis, Hasselt ; /Shutterstock
Secundaire auteur Jack Guichard ; Laurent Simon
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 28 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Foto's: Shutterstock - Vertaling van: La science est dans l'oeuf. - Paris : Éditions Nathan, (c)2019
ISBN 9789044838008
PPN 426321189
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kippeneieren; Natuurwetenschappen; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten