Waar mijn vrienden wonen
Boek

Waar mijn vrienden wonen (2020)/ Cláudio Thebas, Violeta Lópiz, vertaling [uit het Portugees] Annelies Beck

Een jongetje loopt door zijn stad en vertelt over de mensen die er wonen, in allerlei soorten gebouwen. Vervelende mensen, boezemvrienden: hij kent hun achternaam niet, maar hij weet precies waar ze wonen. Groot formaat prentenboek met kunstzinnige kleurenillustraties van gebouwen en het leven in de stad. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jongetje komt elke dag thuis van school met Ana Lucia. Zij woont om de hoek en haar broer is iets ouder, maar toch een vriend van hem, met wie hij graag voetbalt. En er is ook nog Carlos Alberto en die heeft een 'coole fiets' . Al mijmerend laat het jongetje de wijk zien waar hij woont, met vrienden waarvan de achternaam niet belangrijk is, maar wel waar zij wonen. Schitterend en kunstzinnig prentenboek in groot, staand formaat. Het verhaal is eenvoudig, een jongetje laat zien waar zijn vrienden en hun familie wonen. Aanduidingen bij personen als 'om de hoek', 'van hiernaast' en 'van het gebouw hiertegenover' geven hen een plaats in de wijk die beschreven wordt. Een stedelijke wijk die zuidelijk oogt, met hoge moderne gebouwen, palmbomen en grote pleinen. Een wijk waar allerlei soorten mensen wonen, ook vervelende mensen. Een beschrijving in weinig, maar zorgvuldig gekozen woorden. De kleurrijke en sfeervolle illustraties laten vanuit diverse perspectieven verschillende gebouwen zien, steeds met veel details die het kijkplezier ervan verhogen. De gebouwen komen op het omslag van het boek ook terug en op de schutbladen is de tocht van het jongetje door zijn wijk met een stippellijn aangegeven. Vertaald uit het Portugees. Een aanrader. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463880534

Titel Waar mijn vrienden wonen
Auteur Claudio Thebas
Secundaire auteur Violeta Lópiz ; Annelies Beck
Type materiaal Boek
Uitgave Brussel : Tiptoe Print, 2020
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Tekst Cláudio Thebas|illustraties Violeta Lópiz - Vertaling van: Amigos do Peito. - Figueira da Foz : Bruaá editora, (c)2014
ISBN 9789463880534
PPN 426304969
Thematrefwoord Wonen ; Stadsleven ; Diversiteit
Taal Nederlands