14 muisjes doen de was
Boek

14 muisjes doen de was wij zijn de familie Muis: papa, mama, oma, opa en tien kleine muisjes ([2020])/ Kazuo Iwamura

Als na een regenbui de warme zomerzon weer schijnt, gaat de familie Muis naar de rivier om de was te doen. Papa, mama, opa, oma en de tien kleine muisjes helpen allemaal mee. Ze wassen, spoelen, wringen en spelen tussendoor in het water. Prentenboek met sfeervolle, gedetailleerde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een warme zomerdag verlaten de veertien familieleden muis hun huisje in de boom om bij de rivier de was te doen. Ze lopen door het groen met manden vol was, terwijl papa en opa houten staanders maken om het wasgoed straks aan de waslijn te kunnen laten drogen. Ze wassen, spoelen en wringen en tussendoor vermaken ze zich met een kikkertje die het wasbord als bootje gebruikt. Daarna hangen ze het wasgoed tussen de takken van een boom en wachten gemoedelijk in de zon tot ze de was kunnen afhalen. Zesde prentenboek in de serie over de 14 muisjes die van alledaagse klusjes en gezellig samenzijn maken. Met sfeervolle, aandoenlijke tekeningen in zachte tinten waaruit liefde voor de natuur spreekt. De begeleidende tekst bestaat uit korte, beschrijvende zinnen en bevat zoekopdrachten voor de lezer. Op een tekening in het midden worden alle veertien muizen benoemd: papa, mama, opa, oma en tien kleine muisjes van oud naar jong, met naam en nummer erbij. Eerder verscheen onder meer '14 muisjes en de pompoen'*; de oorspronkelijk Japanse serie is in diverse talen verschenen. Mooi verzorgde uitgave in groot formaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044837971

Titel 14 muisjes doen de was : wij zijn de familie Muis: papa, mama, oma, opa en tien kleine muisjes
Uniforme titel Veertien muisjes doen de was
Auteur Iwamura" Kazuo
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Japans - Vertaling van: 14-hiki no sentaku. - Tokyo : Doshinsha Publishing Co., Ltd., (c)1990
ISBN 9789044837971
PPN 426276450
Thematrefwoord Familie ; Huishoudelijke arbeid ; Hulpvaardigheid ; Zomer ; Natuur
Taal Nederlands