Sterrenkijken
Boek

Sterrenkijken (juni 2020)/ tekst: Gerard Janssen, illustraties: Maartje Kuiper ; eindredactie: Cleo Meuleman ; fotografie: Shutterstock

Vraag je je wel eens af hoe sterren ontstaan, of hoe het kan dat ze zoveel licht geven? Wellicht vind je de antwoorden in dit boek over sterren(kijken). Met grote en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je 's avonds naar de hemel kijkt, vraag je je misschien wel eens af hoe de sterren ontstaan of hoe het kan dat ze zoveel licht geven. Met deze outdoor-gids krijg je antwoord op je vragen over sterren(kijken), de zon, de maan en de aarde. De kleurrijke uitgave in handzaam formaat is verdeeld in vier thema's: sterren en het heelal, planeten en de maan, sterrenkijken en sterrenkaarten. De luchtige tekst (in niet al te grote letter) is super leerzaam, bevat veel praktische tips en wordt veelvuldig ondersteund door mooie, simplistische afbeeldingen. De kleurenfoto's van o.a het heelal en planeten zijn soms paginavullend en soms zo klein als een vingertopje. De gids bevat een voorwoord en een overzichtelijke inhoudsopgave, er is geen register opgenomen. Deel uit de serie 'Outdoor kids'* met de delen 'Huttenbouwen' en 'Spoorzoeken (en weervoorspellen)'*. Een interessante uitgave voor kinderen van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463140874 | 109 pagina's

Titel Sterrenkijken
Auteur Gerard Janssen
Secundaire auteur Maartje Kuiper ; Cleo Meuleman ; Govert Schilling
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Snor, juni 2020
Overige gegevens 109 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Colofon vermeldt: met dank aan Govert Schilling
ISBN 9789463140874
PPN 424340763
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie

Relaties/Serie

Outdoor kids
Boek

Outdoor kids (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Gerard Janssen