Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Studeerden wij medicijnen of geneeskunde?
Boek

Studeerden wij medicijnen of geneeskunde? een nieuwe kijk op de aanpak van chronische aandoeningen ([2020])/ Lieneke van de Griendt, redactie en ontwerp binnenwerk: Ap van Rijsoort, Scribent.nl ; ontwerp omslag en tekeningen binnenwerk: Tamar Verkaik, Scribent.nl

Huisarts die een integrale aanpak voor chronische klachten en aandoeningen voorstaat met aandacht voor voeding als medicijn.

Aanwezigheid

Recensie

Als huisarts (sinds 1995) merkt de schrijfster dat veel patiënten met chronische klachten niet genezen met medicijnen. Zij zoekt daarom naar een andere verklaring en aanpak. Aan de hand van een literatuurstudie naar hyperinsulinemie, stofwisselingsafwijkingen, toxines, doorlaatbare darmwand, stress, mitochondriën en microbiomen komt zij tot een integrale geneeskunde. De combinatie van goede voeding, vitamines, mineralen, supplementen en beweging toegeschreven op de individuele patiënt. Zij houdt een pleidooi voor de specialisatie als huisarts voor chronische aandoeningen. Haar ideeën passen binnen de functionele, orthomoleculaire, complementaire en leefstijlgeneeskunde. Met rijpe, groene en discutabele meningen en adviezen. Zij heeft dit boek vooral voor collega huisartsen geschreven maar de geïnteresseerde leek kan er ook veel in vinden. De kern is: Voeding als medicijn met een kritische blik op de huidige geneeskundige en medicamenteuze aanpak. Met uitgebreide literatuuropgave en register.

Specificaties

Nederlands | 9789492528544 | 256 pagina's

Titel Studeerden wij medicijnen of geneeskunde? : een nieuwe kijk op de aanpak van chronische aandoeningen
Auteur Lieneke van de Griendt
Secundaire auteur Ap van Rijsoort ; Tamar Verkaik
Type materiaal Boek
Uitgave [Baarn] : S2uitgevers, [2020]
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789492528544
PPN 425050211
Rubriekscode 605
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chronische ziekten ; Geneeskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Geneeskunde