Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog
Boek

De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog ([2020])/ Kernredactie Nationaal Comité 4 en 5 mei Barbara Boender, Cristian van Emden, Noordhoff Atlasproducties Bettie Jongejan, Peter Vroege, eindredactie Eelco Beukers ; cartografie, de cartografische uitwerking is verzorgd door Noordhoff Atlasproducties ; infographics Bloemvis Design & communicatie, vof Unger-Kisman ; auteurs Sophie van den Bergh, Eelco Beukers, Evert van Ginkel, Willem van der Ham, Rutger van Krieken, Rian Verhoeven, Ingrid van der Vlis

Atlas waarin te zien is wat de Tweede Wereldoorlog voor Nederland betekende voor wat betreft aanloop, oorlogstijd, doorwerking tot vandaag. Atlas met kaarten, infographics en foto's in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de fameuze reeks thema-atlassen van Noordhof Atlasproducties in Groningen is in het kader van 75 jaar Vrijheid een nieuw deel toegevoegd: 'De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog'. Met indrukwekkende kleurenfoto's en veelzeggende kaartoverzichten worden niet alleen de aanloop en het verloop van dit mondiale conflict overzichtelijk in beeld gebracht, maar ook de herschikking van de wereldkaart en de internationale samenwerking na 1945. De Bosatlas plaatst de gevolgen van de oorlog voor Nederland in een breed kader en laat zien hoe dit gewapende conflict doorwerkt tot op de dag van vandaag. De atlas volgt een vernieuwde thematische opbouw, waarbij tevens aandacht wordt geschonken aan thema's als uitsluiting, terreur en genocide, herdenken en vieren en aan het begrip vrijheid wereldwijd. Ook onderwerpen als het naoorlogse rechtsherstel, de dekolonisatie-oorlogen, de Koude Oorlog, recente Nederlandse vredesoperaties, de talloze veranderingen in het politieke landschap en de huidige Europese samenwerking komen uitgebreid aan bod. Bevat verschillende registers. Een standaardwerk voor jong en oud, goed bruikbaar in het voortgezet onderwijs. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001122515 | 256 pagina's

Titel De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog
Instelling /Nationaal Comité 4 en 5 mei ; /Noordhoff Atlasproducties
Secundaire auteur Sophie van den Bergh
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nationaal Comité 4 en 5 mei, [2020] - Groningen : Noordhoff Atlasproducties
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 35 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789001122515
PPN 424422506
Rubriekscode 928
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog II; Atlassen
Trefwoord Gelderland
Historische atlassen
Wereldoorlog II
Meidagen van 1940
Wederopbouw
Historische Demografie
Bevrijding
Herdenkingen
Gedenktekens
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog II