Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Fido en de bloem
Boek

Fido en de bloem ([2020])/ Eva Schirdewahn, vertaling uit het Duits: Clavis Uitgeverij

Fido is verrukt door de stralende gele bloemen die als sterren boven hem uitsteken. Als hij een afgebroken bloem vindt, wil hij die opnieuw laten stralen. Volgens het lieveheersbeestje kan dat niet. Maar Fido geeft niet op. Prentenboek met zachtgekleurde, natuurgetrouwe tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Fido bewondert de paardenbloemen die boven hem stralen in het zonlicht. Als er een afgebroken op de grond ligt, belooft Fido de bloem te helpen weer rechtop te staan. Onmogelijk, volgens het lieveheersbeestje en de kevers. Toch zet Fido door terwijl de bloem verlept. Maar later straalt de bloem opnieuw; niet geel maar wit en zacht! Prachtig prentenboek met een vertederend verhaal over een fantasiewezentje dat lijkt op een knuffel. Fido heeft vertrouwen in zichzelf alsook in de bloem. Dat heeft effect. Tevens wordt duidelijk dat paardenbloemen niet sterven na de bloei. De zaden kunnen immers opnieuw ontkiemen. De sfeervolle illustraties over dubbele pagina's zijn zacht gekleurd, geheel in harmonie met de tekst. Vaak is Fido meermaals binnen een afbeelding te zien, wat extra beweging suggereert. De tekeningen zijn knap naar de realiteit en met duidelijke kennis van wilde planten neergezet. Hoewel geen enkele bloem benoemd wordt, zijn onder meer het herderstasje, boterbloem, weegbree en fluitenkruid duidelijk te onderscheiden. Origineel en verrassend prentenboek. Winnaar Key Colours Competion, een samenwerking tussen uitgeverij Clavis en de Stad Hasselt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836882

Titel Fido en de bloem
Auteur Eva Schirdewahn
Instelling /Clavis, Hasselt
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Dit boek won de illustratorenwedstrijd Key Colours, een samenwerking tussen Clavis Uitgeverij en de Stad Hasselt
ISBN 9789044836882
PPN 426356624
Thematrefwoord Bloemen ; Natuur ; Hulpvaardigheid ; Fantasiewezens
Taal Nederlands