Opvang van dieren
Boek

Opvang van dieren ([2020])/ Minke van Dam, tekeningen: Anky Spoelstra ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Wie zorgt er voor je huisdier als je met vakantie gaat? En wat gebeurt er met dieren die geen baasje meer hebben? Lees van alles over de opvang van huisdieren. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wie zorgt er voor je huisdier als je een dag niet thuis bent of met vakantie gaat? En wat gebeurt er met dieren die geen baasje meer hebben? Over deze onderwerpen wordt verteld in dit deel uit de serie 'Kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurenillustratie over twee pagina's, geschikt als kijk- en praatplaat. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enige regels tekst in een grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen, samen te lezen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Het thema, opvang van huisdieren, zal veel kinderen aanspreken. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463417556 | 24 pagina's

Titel Opvang van dieren
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Anky Spoelstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463417556
PPN 427195136
Rubriekscode 590.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierenasiels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierenasiels

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 209
Uitgeleend