Liefde in tijden van scheiden
Boek

Liefde in tijden van scheiden over de kunst van het onderuitgaan en weer opkrabbelen (april 2020)/ Pep Degens, redactie & auteursbegeleiding: Carlie van Tongeren, Deventer

Persoonlijke ervaringen van de auteur en ervaringen van anderen met echtscheidingen worden volgens zijn vijf fasen van het scheidingsproces beschreven.

Aanwezigheid

Recensie

Je hebt meerdere of één scheiding achter de rug en je wilt opnieuw een nieuw avontuur, dan kan dit luchtig geschreven boek inzichten bieden. Schrijver (1964) heeft namelijk de nodige ervaringen. Elke scheiding laat littekens achter. Je bent mislukt. Een aantal interviews zijn in dit boek mede verwerkt met persoonlijke reflecties. Het blijkt, veilige hechting in je jeugd is de basis voor gehechtheid in vaste relaties, zo niet dan is het moeilijk je te hechten en trouw te blijven. Je blijft je relatie controleren, wie heeft de macht, hoeveel vertrouwen is er? Veiligheid en erkenning dient er te zijn! Een fout mechanisme is als de partner de rekeningen krijgt gepresenteerd van de tekorten uit je verleden. Dat heet ook overdracht. Hoe verloopt dus een scheiding en wat gaat eraan vooraf, kun je het aan zien komen? Een relatie gaat meestal fout in de interactie. Hoe maak je dat bespreekbaar? Er liggen wetmatigheden ten grondslag aan een goede relatie o.a. hechting. Met de conclusie dat het verwerken van oude pijn de route is naar herstel. Met literatuurlijst. De auteur is trainer in persoonlijke groei en geluk. Eerder schreef hij: 'Geluk in de pocket!'* en 'Wie is hier nou de baas !?'**.

Specificaties

Nederlands | 9789462961494 | 159 pagina's

Titel Liefde in tijden van scheiden : over de kunst van het onderuitgaan en weer opkrabbelen
Auteur Pep Degens
Secundaire auteur Carlie van Tongeren
Type materiaal Boek
Uitgave [Culemborg] : AnderZ, april 2020
Overige gegevens 159 pagina's - 21 cm
ISBN 9789462961494
PPN 424357895
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Echtscheiding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding