Drie seconden
Boek

Drie seconden (januari 2020)/ Roslund & Hellström, vertaald uit het Zweeds door Jasper Popma en Wendy Prins

Een ex-crimineel, die als infiltrant werkt voor de politie van Stockholm, raakt in de problemen als een geplande operatie volledig uit de hand loopt.

Aanwezigheid

Recensie

Piet Hoffmann alias Paula is een crimineel die na zijn vrijlating uit de gevangenis als infiltrant is ingezet door de Stockholmse politie. Hij dringt diep door in de Poolse drugsmaffia die in Zweden actief is. Een overdracht van drugs loopt volledig uit de hand als een pseudokoper plotseling een politieagent blijkt te zijn. Dan krijgt Hoffmann de opdracht om in een Stockholmse gevangenis de leverantie van drugs aan gevangenen over te nemen, daarbij gesteund door politietop en justitie. Tegelijkertijd is hoofdrechercheur Ewert Grens bezig om de dader van de moord op de politieagent op te sporen waarbij hij stelselmatig wordt gehinderd door zijn superieuren die alles op alles zetten om het bestaan van hun infiltrant te verdonkeremanen. Het begin van het boek is even doorbijten, maar gaandeweg loopt de spanning op en bereikt een climax als de politie een gijzelnemer - Piet Hoffmann - in de gevangenis met grof geweld wil uitschakelen. De lange zinnen, die moeiteloos vier, vijf regels lang zijn, halen soms de vaart uit het verhaal, maar vooral in het tweede stuk is dit een echte pageturner. Wordt gevolgd door 'Drie minuten'. In 2019 verfilmd als 'The Informer' door Andrea di Stefano.

Specificaties

Nederlands | 9789044540277 | 600 pagina's

Titel Drie seconden
Auteur Anders Roslund
Secundaire auteur Jasper Popma ; Börge Hellström
Type materiaal Boek
Editie Veertiende druk;
Uitgave [Amsterdam] : De Geus, januari 2020
Overige gegevens 600 pagina's - 22 cm
Annotatie Op omslag: Nu verfilmd als The Informer - 1e druk Nederlandse uitgave: Breda : De Geus, (c)2010 - Vertaling van: Tre sekunder. - Stockholm : Piratförlaget, 2009
ISBN 9789044540277
PPN 423040456
Genre thriller
Taal Nederlands