De superhelden dubbelboek [Makkelijk lezen]
Boek

De superhelden dubbelboek [Makkelijk lezen] (2020)/ Sylvia Heinlein, Sabine Wiemers , Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Charlotte Bakker ; redactie: Carry Elemans

Twee verhalen over Bas (ik-persoon) die samen met zijn vrienden Robert en Pim een geheim clubhuis heeft. Ze lezen er stripboeken over hun superhelden. De superhelden worden hun vrienden. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van twee verhalen over Bas (ik-persoon) en zijn vrienden Robert en Pim die samen een clubhuis hebben waar ze stripboeken lezen over de superhelden Gigaman, Sterrenman en Geckogirl. In 'De superhelden'* (2015) ontdekken ze dat in hun stripwinkel een geheime kamer is waar hun drie favoriete striphelden zich zitten te vervelen. Lukt het hen ze lid te maken van hun club? 'De superhelden en Blauwe Hork'** (2015) begint met een korte samenvatting van deel 1. De drie vrienden en de superhelden doen veel samen, maar op een dag krijgen de superhelden ruzie met elkaar. Ze doen allerlei dingen waardoor mensen last van hen krijgen. De vrienden besluiten hen op te sluiten in het clubhuis en samen met de eigenaar van de stripwinkel, bijgenaamd de Kwaaie, bedenken ze een plan om de superhelden weer elkaars vrienden te maken. Met veel vlotte illustraties in heldere kleuren, die regelmatig op een dubbele bladzijde staan en af en toe tekstballonnen bevatten. Toegankelijke verhalen met voor de doelgroep herkenbare personages en eenvoudig taalgebruik met veel dialoog. Achterin enkele leesvragen. Deel uit de serie 'Makkelijk lezen met Bontekoe', AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463522670 | 86 pagina's

Titel De superhelden dubbelboek [Makkelijk lezen]
Uniforme titel De superhelden De superhelden en Blauwe Hork
Auteur Sylvia Heinlein
Secundaire auteur Sabine Wiemers ; Charlotte Bakker ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2020
Overige gegevens 86 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Bevat: De superhelden. - Vertaling van: Die sache mit den Superhelden. - Berlin : Tulipan Verlag, (c)2009. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2015. - (Vaantjes) ; De superhelden en Blauwe Hork. - Vertaling van: Die Superhelden und der blaue Honk. - München : Tulipan Verlag, (c)2014. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2015. - (Vaantjes)
ISBN 9789463522670
PPN 424692082
Genre avonturenroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend