Samen op weg naar de dierentrein
Boek

Samen op weg naar de dierentrein ([2020])/ Naomi Kefford & Lynne Moore, illustraties Benji Davies

Een jongetje (ik-figuur) is een dagje op stap met zijn moeder. Op weg naar de trein sluiten zich allerlei dieren bij hen aan. Daar wacht hen een verrassing! Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Met halve pagina's en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kleine ik-figuur wandelt met zijn mama - maar wat is dat? Komt er iemand achter hen aan...? Ja, een grote bruine beer, een tijger met zwiepende staart, een olifant met voeten die ploffen en een giraf met klikklakhoeven - er lopen steeds meer dieren mee! Als ze aankomen bij de trein, met papa als machinist, is het feest helemaal compleet. Alle dieren (en meer!) zitten in de trein, en roepen 'fijne verjaardag!'. Deze heruitgave heeft behalve een nieuwe titele nu ook bladzijden van dunkarton. Verder heeft het prentenboek twee afgeronde hoeken, halve pagina's en een grote uitklappagina aan het eind loopt de spanning gaandeweg het voorlezen op. De tekst die veelal op rijm is, nodigt uit tot wisselende vertelstemmen én speuren; je bent iedere keer weer benieuwd wie er 'verstopt' zit en uiteindelijk mee gaat wandelen. De laatste uitklappagina verrast en maakt duidelijk waarom de dieren meelopen. De prenten zijn herkenbaar vanuit de eigen belevingswereld van kleuters de dieren lopen parmantig rond alsof ze niet anders gewend zijn! Stevige uitgave met een stapelverhaal waar je blij van wordt. Jarig of niet: (kijk)lezen maar! Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024588725 | 28 pagina's

Titel Samen op weg naar de dierentrein
Auteur Naomi Kefford
Secundaire auteur Lynne Moore ; Benji Davies
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2020]
Overige gegevens 28 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Datering van internet. - Vertaald uit het Engels - Vert. van: Jump on board the animal train. - London : Simon & Schuster Children's, 2012 - Oorspronkelijke titel: Tuut, tuut! Daar komt de feesttrein! - Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, (c)2012
ISBN 9789024588725
PPN 424422379
Thematrefwoord Verjaardagen ; Treinen ; Stapelverhalen ; Beweegbare boeken ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands