Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
God doet wat Hij belooft
Boek

God doet wat Hij belooft wat betekent dat voor jou? ([2019])/ Max Lucado, bewerkt door Tama Fortner ; geillustreerd door Alessia Trunfio ; vertaling [uit het Engels]: Margriet Visser

Via 25 bijbelverhalen, beloftes en toepassingen laat Max Lucado zien dat God zich ook aan zijn beloftes houdt. Met uitleg, gebeden, bijbelteksten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

De boodschap dat God zich houdt aan Zijn beloften staat centraal in dit boek met vijfentwintig Bijbelverhalen. Elk hoofdstuk bestaat uit een inleiding, het Bijbelverhaal, een uitleg, een belofte die het kind kan uitspreken, een kort gebed en een pagina met Bijbelteksten (in de woorden van 'Het Boek') over het thema van het verhaal. De verhalen staan op gekleurde pagina's met illustraties met ietwat karikaturale figuren, de overige teksten staan op een witte achtergrond. Bij de inleidingen staan kleine plaatjes die vaak weinig met het thema te maken hebben. De verhalen worden heel globaal beschreven, details worden weggelaten waardoor veel van de zeggingskracht verloren gaat. De Amerikaanse evangelist (1955) kan prachtig vertellen, denk aan de prentenboeken over de Nerflanders, maar dat komt in dit boek niet uit de verf. Het draait vooral om de boodschap. Kinderen worden niet gestimuleerd om zelf na te denken, maar alles wordt uitgelegd. De thema's worden goed uitgediept, waardoor het geschikt kan zijn voor ouders die serieus werk willen maken van de geloofsopvoeding. De inhoud sluit aan bij 'Onwankelbare hoop: bouw je leven op de beloften van God'* (2019) waarin hetzelfde thema voor volwassenen wordt behandeld. Voor een protestants-christelijke doelgroep van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033835582 | 207 pagina's

Titel God doet wat Hij belooft : wat betekent dat voor jou?
Auteur Max Lucado
Secundaire auteur Tama Fortner ; Alessia Trunfio ; Margriet Visser
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Ark Media, [2019]
Overige gegevens 207 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
ISBN 9789033835582
PPN 423101315
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen