Van de schepping tot koning David in 52 verhalen
Boek

Van de schepping tot koning David in 52 verhalen (2020)/ met illustraties van Paul Oole, auteurs Edith de Vree en Rudy Van Moere

Voorleesbijbel met 52 verhalen uit het Oude Testament, vanaf de schepping tot koning David. Met vrolijke kleurenillustraties en korte informatie over elk bijbelverhaal. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Aan het grote aanbod kinderbijbels wordt met deze uitgave een bijzondere aanwinst toegevoegd. Deze voorleesbijbel is bedoeld om jonge kinderen te laten kennismaken met Bijbelse verhalen maar ook vooral met Gods liefde voor mensen. Het boek bevat 52 verhalen uit het Oude Testament, vanaf de schepping tot aan koning David. Elk hoofdstuk omvat ca. zes pagina's, met een opdeling in meestal vier tekstblokken met elk een subtitel. Daardoor is het mogelijk om aan kleuters een deel van het hoofdstuk voor te lezen. Alle verhalen zijn ruim voorzien van heel aantrekkelijke, vrolijke kleurentekeningen, waarop veel te ontdekken is. Voorin is een uitleg over het belang van voorlezen en een inhoudsopgave. Achterin staat informatie per hoofdstuk voor de voorlezer en uitleg over keuzes die de auteurs hebben gemaakt. De verhalen zijn geschreven in eigentijdse en toegankelijke taal. Eerste deel van een driedelige serie. Verzorgde uitgave met sfeervol omslag, tot stand gekomen vanuit samenwerking tussen het NBG en de Kerk van de Zevende-dags Adventisten. Ook goed bruikbaar op school en kinderkerk. Een aanwinst voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar en hun ouders.

Specificaties

Nederlands | 9789089122063 | 331 pagina's

Titel Van de schepping tot koning David in 52 verhalen
Auteur Paul Oole
Secundaire auteur Edith de Vree ; Rudy Van Moere
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Nederlandse Bijbelgenootschap, 2020
Overige gegevens 331 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
ISBN 9789089122063
PPN 422620424
Rubriekscode 226.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oude Testament; Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel