Olifant wil niet delen
Boek

Olifant wil niet delen ([2019])/ Sue Graves, illustraties: Trevor Dunton ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Ellen Hoppenbrouwers

Olifant heeft een hekel aan delen. Maar als hij van oma een honkbaset krijgt, heeft hij daarvoor vrienden nodig. Met grappige kleurenillustraties en tips voor het samen lezen en napraten over delen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de serie 'Wat een manieren!'*, waarin Olifant alles voor zichzelf houdt en niets wil delen. Als Aap te weinig gele verf heeft om zijn schilderij af te maken, deelt Olifant deze niet. Hij deelt zijn fruit niet met Nijlpaard en houdt alle boeken in de leeshoek voor zichzelf. Als oma op bezoek komt en een nieuwe honkbalset voor Olifant meebrengt, gebeurt er iets bijzonders: honkbal kun je niet alleen spelen! Maar zijn vrienden willen niet meer met hem spelen... Samen met oma denkt hij na over een oplossing - hij gaat sorry zeggen en vanaf nu altijd delen. In dit hardcover prentenboek dat uitnodigt tot nadenken over samen (niet) delen, stelen de grappige, vet aangezette (letterlijk en figuurlijk) prenten in kleur de show. De tekst is herkenbaar en realistisch en komt rechtstreeks uit de belevingswereld van de doelgroep - door het gebruik van dieren in plaats van mensen schept het verhaal voldoende afstand voor (zelf)reflectie. Met achterin tips om samen te lezen en na te praten. Via Olifant nadenken over jezelf, je gedrag en mogelijke gevolgen hiervan - een (school)biebboek om te delen! Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415637 | 28 pagina's

Titel Olifant wil niet delen
Auteur Sue Graves
Secundaire auteur Trevor Dunton ; Kirsten Verhagen ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 28 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Elephant learns to share : a book about sharing. - The Watts Publishing Group, (c)2016
ISBN 9789463415637
PPN 423150669
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale vaardigheden; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale vaardigheden

Relaties/Serie

Wat een manieren!
Boek

Wat een manieren! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sue Graves