Aap wil niet luisteren
Boek

Aap wil niet luisteren ([2019])/ Sue Graves, illustraties: Trevor Dunton ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Ellen Hoppenbrouwers

Aap vindt het erg leuk dat op school een kartrace wordt georganiseerd. Ze zetten zelf de kartauto's in elkaar. Aap moet de wielen en het stuur controleren, dat is erg belangrijk voor de veiligheid. Maar Aap luistert niet goed. Met grappige kleurenillustraties en tips voor het samen lezen en napraten over luisteren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aap vindt het erg leuk dat meneer Krook van de naschoolse opvang een kartrace organiseert. Ze zetten zelf de kartauto's in elkaar. Het is de taak van Aap om de wielen en het stuur te controleren, dat is erg belangrijk voor de veiligheid. Maar Aap is bezig met andere dingen en luistert niet goed. Dat heeft grote gevolgen, want hij vliegt met zijn kart uit de bocht. Gelukkig heeft Olifant een goed idee en heeft Aap zijn lesje geleerd. Vrolijk prentenboek vol kleurrijke illustraties waarin de dieren grappig overdreven worden uitgebeeld. Het verhaal wordt simpel en herkenbaar met humor verteld, in eenvoudig taalgebruik en grote letters. Achter in het boek staan suggesties voor het samen lezen van en het napraten over het verhaal. Deel van de serie 'Wat een manieren!'*, een serie verhalen geschreven om met kinderen te kunnen praten over hun gedrag. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415644 | 28 pagina's

Titel Aap wil niet luisteren
Auteur Sue Graves
Secundaire auteur Trevor Dunton ; Kirsten Verhagen ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 28 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Monkey needs to listen : a book about paying attention. - The Watts Publishing Group, (c)2014
ISBN 9789463415644
PPN 423150677
Rubriekscode 499.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Luistervaardigheid; Kinderen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Luistervaardigheid

Relaties/Serie

Wat een manieren!
Boek

Wat een manieren! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sue Graves