Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoe kleur in elkaar zit
Boek

Hoe kleur in elkaar zit ([2020])/ geschreven door Catherine Barr, geïllustreerd door Yuliya Gwilym ; vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Waarom is de hemel blauw? Hoe zetten je ogen en je hersenen een wereld vol kleur in elkaar? Allerlei aspecten van kleur komen aan bod. Met veel grote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Hoewel de vormgeving en omslag doen denken aan een prentenboek voor jonge kinderen gaat het om een informatief boek over kleur voor jonge tieners. Aan de orde komen o.a.: de regenboog, hoe kleur ontstaat, hoe het oog werkt, praten in kleur (door dieren), verandering van kleur (bij dieren) en oplichten in het donker. Een inhoudsopgave ontbreekt. Achterin is wel een lijst van moeilijke woorden opgenomen, voorzien van een korte uitleg. Alle spreads zijn kleurrijk (behalve die van 'sneeuwwit') met (soms schematische) illustraties in felle kleuren en kleine tekstblokken. De teksten zijn kort, maar het taalgebruik is soms pittig: 'Kleur komt van licht dat voortsnelt tot het ergens tegenaan botst.' Of: 'Chlorofyl of bladgroen is een groene kleurstof in planten die licht gebruikt om stoffen aan te maken waarmee planten gevoed worden.' Vooral interessant voor goede lezers die zich willen onderdompelen in kleur en echt alles te weten willen komen over dit onderwerp. Door de kleurrijke illustraties ook geschikt om in te bladeren en hier en daar wat over het onderwerp te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059276253

Titel Hoe kleur in elkaar zit
Auteur Catherine Barr
Secundaire auteur Yuliya Gwilym ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2020]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: How colour works. - London : Red Shed, (c)2019
ISBN 9789059276253
PPN 425113426
Rubriekscode 536.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleuren
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kleuren