Vlieland
Boek

Vlieland ([2020])/ Gonnie Tijs, met bijdragen van Arno Haijtema en Thijs Balder ; eindredactie Guus Bosch en Marie Louise Schipper

Afbeeldingen van aquarellen en tekeningen en een aantal begeleidende gedichten die kunstenares Gonnie Tijs (1955) maakte tijdens haar verblijven op Vlieland.

Recensie

Dit boek staat vol met kleurenfoto's van de aquarellen/tekeningen die Gonnie Tijs (1955) maakte tijdens haar verblijven op Vlieland. In werkelijkheid zijn het miniaturen van 10x10 cm, waarvan zij in haar atelier grote compositiepanelen maakt, soms wel van 2 meter hoog en 1 meter breed. De kleine kunstwerkjes verbeelden landschappen en vergezichten, maar zijn ook gemaakt bij de aanschouwing van een enkel object of dier en vaak ook als gevoelsuitingen. De miniaturen worden afgewisseld met een tiental teksten, aantekeningen die zij tijdens de vakanties op Vlieland opschreef, veelal in een dichtvorm. Tot slot een verklarende woordenlijst, waarin bijvoorbeeld 'natuurterrein de lange paal' wordt genoemd en het woord 'gedachtenkastje' wordt uitgelegd; hierdoor krijgen de aantekeningen een nog persoonlijkere touch.Voor iedere liefhebber van de waddeneilanden (Vlieland in het bijzonder) is het een boek geworden dat warmte voor het onderwerp uitstraalt. De aquarellen zijn zeer fraai en kunnen de kunstliefhebber beslist boeien. Naast haar werk als kunstenaar werkt zij als vormgever voor de Volkskrant.

Specificaties

Nederlands | 9789462263772 | 172 pagina's

Titel Vlieland
Auteur Gonnie Tijs
Secundaire auteur Arno Haijtema ; Guus Bosch
Type materiaal Boek
Uitgave [Eindhoven] : Lecturis, [2020]
Overige gegevens 172 pagina's - illustraties, kaart - 21 cm
Annotatie Tekst en afbeeldingen Gonnie Tijs
ISBN 9789462263772
PPN 424550814
Rubriekscode 738.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tijs, Gonnie ; Vlieland; Aquarellen ; Vlieland; Teksten
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Tijs